Ιταλία: Μεσαιωνικό χωριό αποκαλύφθηκε μέσα από λίμνη – μαγευτικές εικόνες

Ιταλία: Μεσαιωνικό χωριό αποκαλύφθηκε μέσα από λίμνη – μαγευτικές εικόνες

Μια πραγματική Ατλαντίδα, ένα ολόκληρο ιταλικό χωριό του 14ου αιώνα, εμφανίστηκε πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Ποιό είναι το χωριό που έχει εμπνεύσει ένα λογοτεχνικό βιβλίο και μια σειρά του Netflix.

To χωριό Κούρον, βρισκόταν εκεί που σήμερα υπάρχει η λίμνη Ντι Ρέσια, στα σύνορα της Ιταλίας με την Αυστρία. Το 1950, το χωριό είχε δώσει τη θέση του σε ένα υδροηλεκτρικό εργοστάσιο. Σήμερα, το Κούρον επιστρέφει ξανά υπό το φως του ήλιου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του BBC που αναμετάδωσε το CBS, τα απομεινάρια του χωριού Κούρον είχαν βυθιστεί στην θάλασσα, ώστε να δημιουργηθεί στην τοποθεσία του μια εγκατάσταση υδροηλεκτρισμού. Σήμερα, οι εργασίες προσωρινής αποξήρανσης της λίμνης για την αναπλήρωση αποθεμάτων πηγής υδροδότησης της Ιταλίας, σε συνδυασμό με την άμπωτη, έφεραν ξανά το χωριό πάνω από την επιφάνεια του νερού.

Η εκκλησία του 14ου αιώνα που βρισκόταν στην κεφαλή του χωριού, κοσμεί και πάλι την λίμνη Ντι Ρέσια, ενώ η άμπωτη έχει φανερώσει σκαλοπάτια, κελάρια και τοίχους.

Το βυθισμένο χωριό είχε γίνει η αφορμή για τη συγγραφή ενός μυθιστοτήματος με τίτλο ‘Curon’, το όποιο έγινε και τηλεοπτική σειρά στο Netflix.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα