Ιταλία: Οργή για τη δολοφονία του πλανόδιου πωλητή – Εκατοντάδες πολίτες στους δρόμους

Ιταλία: Οργή για τη δολοφονία του πλανόδιου πωλητή – Εκατοντάδες πολίτες στους δρόμους
Εκατοντάδες πολίτες κατέβηκαν στους δρόμους της Τσιβιτανόβα Μάρκε το Σάββατο για να διαδηλώσουν για την αποτρόπαια δολοφονία του Αλίκα Ογκορκούκβου AP

Κύμα οργής έχει προκαλέσει στην Ιταλία η άγρια δολοφονία πλανόδιου πωλητή με καταγωγή από τη Νιγηρία. Ξέσπασε η σύζυγός του. Το έγκλημα καταδίκασε σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της χώρας.

Οργισμένες είναι οι αντιδράσεις στην Ιταλία, μετά τη δολοφονία ενός πλανόδιου πωλητή με καταγωγή από τη Νιγηρία μέσα στη μέση του δρόμου στην πόλη Τσιβιτανόβα Μάρκε.

Ο δράστης, που συνελήφθη λίγο αργότερα, αρχικά χτύπησε το θύμα με την ίδια του την πατερίτσα και στη συνέχεια το στραγγάλισε με γυμνά χέρια.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Ο 39χρονος Αλίκα Ογκορκούκβου, πατέρας δύο παιδιών, άρχισε να εργάζεται ως πλανόδιος πωλητής μετά από ατύχημα που του προκάλεσε κινητικά προβλήματα, με αποτέλεσμα να χάσει τη δουλειά του ως εργάτης.

Τη στιγμή της επίθεσης περαστικοί ήταν συγκεντρωμένοι στο σημείο. Κάποιοι από αυτούς βιντεοσκόπησαν όσα συνέβαιναν, άλλοι κάλεσαν την Αστυνομία, αλλά κάνεις δεν παρενέβη. Ο δράστης μάλιστα, κατάφερε να ξεφύγει, με την αστυνομία να τον εντοπίζει αργότερα με τη βοήθεια των καμερών δρόμου.

Εκατοντάδες πολίτες κατέβηκαν στους δρόμους της Τσιβιτανόβα Μάρκε το Σάββατο για να διαδηλώσουν για την αποτρόπαια δολοφονία, ενώ ο δήμαρχος της περιοχής συνάντησε μέλη της νιγηριανής κοινότητας.

Ξέσπασε η σύζυγος του θύματος

Η σύζυγος του Ογκορκούκβου, Charity Oriachi, είπε: «Θέλω να κοιτάξω αυτόν τον άντρα στα μάτια και να τον ρωτήσω γιατί σκότωσε τον άντρα μου. Υπήρχαν τόσοι πολλοί άνθρωποι τριγύρω, γιατί δεν τον βοήθησε κανείς; Θέλω δικαιοσύνη τώρα».

Η σύζυγος του θύματος AP Photo/Chiara Gabrielli


Ο πολιτικός κόσμος της Ιταλίας καταδίκασε το απεχθές έγκλημα

Την δολοφονία του άτυχου Νιγηριανού έσπευσε να καταδικάσει σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της Ιταλίας.

«Η δολοφονία του Αλίκα Ογκορκούκβου είναι αποτροπιαστική. Ανεπανάληπτη αγριότητα. Ευρεία αδιαφορία. Δεν μπορεί να υπάρξει καμία δικαιολογία», τόνισε ο Ενρίκο Λέτα, επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος.

Την ίδια ώρα, ο ηγέτης της δεξιάς Ματέο Σαλβίνι, εξέφρασε την οργή του, σημειώνοντας πως «η ασφάλεια δεν έχει χρώμα και… πρέπει να επιστρέψει στο δικαίωμα».

«Τρομοκρατημένος», δήλωσε ο Ματέο Ρέντσι, κατηγορώντας παράλληλα τα υπόλοιπα κόμματα για εργαλειοποίηση της υπόθεσης. «Ένας πατέρας δολοφονήθηκε ενώ περαστικοί τραβούσαν βίντεο χωρίς να σταματήσουν τον επιτιθέμενο. Και αντί να προβληματιστούμε για το τι γινόμαστε, οι πολιτικοί διαφωνούν και εργαλειοποιούν», υποστήριξε ο Ρέντσι.

Λουλούδια στο σημείο της δολοφονίας AP Photo/Chiara Gabrielli

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα