Ιταλία - Προεδρικές εκλογές: Πώς θα ψηφίσουν οι βουλευτές και γερουσιαστές που είναι θετικοί στον κορονοϊό

Συνεδρίαση της ιταλικής γερουσίας 2022 Gregorio Borgia/ap

Οσοι από τους βουλευτές και τους γερουσιαστές είναι θετικοί στον κορονοϊό θα ψηφίσουν κανονικά για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της χώρας. Ακόμα από το αυτοκινητό τους...

Οι τριάντα Ιταλοί βουλευτές και γερουσιαστές που στην φάση αυτή είναι θετικοί στον κορονοϊό πρόκειται, τελικά, να ψηφίσουν για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.

Βάσει διατάγματος της κυβέρνησης Ντράγκι, από τη Δευτέρα στις 3 μμ (όταν ξεκινά η πρώτη ψηφοφορία) τα μέλη του κοινοβουλίου που είναι θετικά στον ιό, θα μπορούν να προσέλθουν στο πάρκινγκ, στο πίσω μέρος της ιταλικής Βουλής, και να ασκήσουν το δικαίωμα ψήφου τους.

Όσοι χρησιμοποιήσουν ΙΧ αυτοκίνητο θα ψηφίσουν χωρίς να βγουν από το όχημά τους. Όσοι μεταβούν στο μέγαρο της Βουλής «Μοντετσιτόριο» με μοτοσικλέτα ή με τα πόδια, θα χρησιμοποιήσουν ειδικό περίπτερο, που στήθηκε την Κυριακή, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Φυσικά, στον χώρο του πάρκινγκ οι θετικοί βουλευτές και γερουσιαστές -όπως και εκείνοι που βρίσκονται σε προληπτική καραντίνα - θα προσέλθουν ένας-ένας, ξεχωριστά. Όλα τα ψηφοδέλτια, πριν φτάσουν στα χέρια του προέδρου της ιταλικής βουλής, Ρομπέρτο Φίκο, πρόκειται να απολυμανθούν.

Tα μέλη του κοινοβουλίου που ζουν εκτός Ρώμης, τέλος, αλλά και τυχόν εκπρόσωποι των περιφερειών που παίρνουν μέρος στη διαδικασία εκλογής και είναι θετικοί στην Covid-19, θα πρέπει να πληροφορήσουν τις αρχές, σχετικά με το ξενοδοχείο ή το διαμέρισμα στο οποίο θα διαμείνουν, μέχρι την ολοκλήρωση των ψηφοφοριών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΙΤΑΛΙΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

24MEDIA NETWORK