Ιταλία: Σήμερα η κηδεία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Ιταλία: Σήμερα η κηδεία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι
Berlusconi AP Photo/Antonio Calanni

Το τελευταίο "αντίο" θα πουν σήμερα συγγενείς και φίλοι στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, που έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα.

Στον καθεδρικό ναό του Μιλάνου, στις 3 το μεσημέρι (ώρα Ιταλίας), θα τελεστεί η κηδεία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, που έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα (12/06) σε ηλικία 86 ετών.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, μέσα στην εκκλησία θα είναι δυνατό να μπουν μέχρι 2000 άτομα. Από την πλατεία του Ντουόμο θα υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης της κηδείας, σε γιγαντοθόνες, έως και 20.000 άνθρωποι.

Η τελετή θα γίνει σε δημοσία δαπάνη.

Στην κηδεία, τη χώρα μας θα εκπροσωπήσει η πρέσβης μας στην Ιταλία, Ελένη Σουρανή.

Εντύπωση δημιούργησε η απόφαση του πρύτανη του πανεπιστημίου της Σιένα, Τομάζο Μοντανάρι, ο οποίος δεν έδωσε εντολή να κυματίσουν μεσίστιες οι σημαίες της Ιταλίας και της ΕΕ στα κτίρια της σχολής, σε αντίθεση με την απόφαση της κυβέρνησης Μελόνι. “Δεν μισώ κανέναν αλλά λέω όχι σε μια αγιοποίηση που θεωρώ υποκριτική και αναλαμβάνω την ευθύνη της απόφασής μου”, σημείωσε ο Μοντανάρι.

Στο μεταξύ, η ιταλική εφημερίδα La Repubblica αναφέρεται σε κεντρικό άρθρο της στο πολυήμερο πένθος που πρόκειται να τηρηθεί στην Ιταλία για τον θάνατο του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, υπογραμμίζοντας ότι ακυρώθηκαν τουλάχιστον για ένα τριήμερο οι διάφορες υποχρεώσεις όλων των υπουργών, ενώ στη Βουλή και στη Γερουσία της Ρώμης οι ψηφοφορίες θα σταματήσουν συνολικά για μια εβδομάδα.

Ο δε μεγαλύτερος γιος του «Καβαλιέρε», ο Πιερσίλβιο Μπερλουσκόνι, σε επιστολή του προς τους εργαζόμενους του τηλεοπτικού ομίλου Μέντιασετ, μεταξύ των άλλων, τόνισε:

«Θεωρούσε την επιχείρηση αυτή σαν ένα δικό του παιδί. Ο πατέρας μου, ο ιδρυτής μας, σας αγαπούσε ανέκαθεν όλους, έναν προς έναν, ξεχωριστά. Η υποχρέωσή μας τώρα είναι να ακολουθήσουμε τα άσβηστα χνάρια του και να δουλέψουμε, να δουλέψουμε, να δουλέψουμε. Με ενθουσιασμό και σεβασμό».

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα