Ιταλία: Στον Ντράγκι η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης – “Η κατάσταση είναι δύσκολη”

Ιταλία: Στον Ντράγκι η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης – “Η κατάσταση είναι δύσκολη”
Ο Μάριο Ντράγκι μετά την αποδοχή της εντολής σχηματισμού κυβέρνησης Alessandra Tarantino, Pool/AP

Αποδεκτή έκανε ο Μάριο Ντράγκι την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης κατά την συνάντησή του με τον Σέρτζιο Ματαρέλα."Χρειάζονται απαντήσεις στο ύψος των περιστάσεων", ανέφερε στις πρώτες του δηλώσεις

Μία ώρα και είκοσι λεπτά διήρκεσε η συνάντηση στο Κυρηνάλιο Μέγαρο, μεταξύ του Προέδρου της Ιταλίας, Σέρτζιο Ματαρέλα και του πρώην προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι και τελείωσε με την αποδοχή από τον δεύτερο της εντολής σχηματισμού κυβέρνησης.

“Η κατάσταση είναι δύσκολη. Ο πρόεδρος Ματαρέλα υπενθύμισε την δραματική υγειονομική κρίση, με συνέπειες στην οικονομία και την κοινωνία”, τόνισε ο Ντράγκι μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης και πρόσθεσε:  “χρειάζονται απαντήσεις στο ύψος των περιστάσεων. Με την ελπίδα και τη δέσμευση αυτή απαντώ θετικά στην έκκληση του προέδρου της δημοκρατίας”.

Ο Ιταλός εντολοδόχος πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι οι προτεραιότητές του θα είναι η καταπολέμηση της πανδημίας, η ολοκλήρωση του προγράμματος εμβολιασμού, η οικονομική ανάκαμψη της χώρας και να δοθούν απαντήσεις στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών.

“Θα λάβουμε τα έκτακτα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με το βλέμμα στραμμένο στις νέες γενιές και στην κοινωνική συνοχή. Θα απευθυνθώ με μεγάλο σεβασμό στο κοινοβούλιο”, τόνισε, ενώ εξήγησε, τέλος, ότι θα συναντήσει τους εκπροσώπους όλων των πολιτικών κομμάτων και τους κοινωνικούς εταίρους για να εξασφαλίσει την αναγκαία στήριξη στο έργο του και ότι στην συνέχεια, αναφέρει το ΑΠΕ, θα επιστρέψει στο προεδρικό μέγαρο για να ενημερώσει τον Ματαρέλα αν κατάφερε να συνθέσει κυβέρνηση.

Μέχρι αυτή την στιγμή, την προσπάθεια του Μάριο Ντράγκι στηρίζουν η κεντροαριστερά του Δημοκρατικού Κόμματος, το κόμμα Ζωντανή Ιταλία του Ματέο Ρέντσι και η Φόρτσα Ιτάλια του Μπερλουσκόνι. Ο ιδρυτής των Πέντε Αστέρων Μπέπε Γκρίλο δήλωσε όμως ότι η πολιτική του δύναμη δεν θα προσφέρει την αρωγή του στην νέα αυτή προσπάθεια και ότι “μένει πιστή στον Τζουζέπε Κόντε”.

Η Λέγκα δεν έχει λάβει ακόμη επίσημη θέση, ενώ τα ακροδεξιά Αδέλφια της Ιταλίας έκαναν γνωστό ότι δεν θα πάρουν μέρος στη νέα κυβέρνηση, αλλά θα υπερψηφίσουν μέτρα που μπορεί να είναι χρήσιμα στην χώρα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα