Ιταλία: Συγκλονιστικές εικόνες από την καταστροφή στο νησί Ίσκια – “Μάχη” για τον εντοπισμό αγνοουμένων

Ιταλία: Συγκλονιστικές εικόνες από την καταστροφή στο νησί Ίσκια – “Μάχη” για τον εντοπισμό αγνοουμένων
ΑP

Τρομάζουν οι εικόνες που έρχονται από το νησί Ίσκια της Κάτω Ιταλίας που χτυπήθηκε από σφοδρό κύμα κακοκαιρίας. Μία νεκρή γυναίκα και πολλοί αγνοούμενοι.

Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας χτύπησε το νησί Ίσκια της Κάτω Ιταλίας με αποτέλεσμα να σημειωθούν κατολισθήσεις.

Οι πληροφορίες για τους νεκρούς είναι συγκεχυμένες. Ενώ νωρίτερα ο υπουργός Υποδομών Ματέο Σαλβίνι έκανε λόγο για 8 επιβεβαιωμένους θανάτους, οι πληροφορίες αυτές δεν επιβεβαιώθηκαν και  νεότερα στοιχεία αναφέρουν ότι μια γυναίκα  έχασε τη ζωή της.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από ιταλικά μέσα ενημέρωσης οι αγνοούμενοι είναι τουλάχιστον 12, μεταξύ αυτών μια τριμελής οικογένεια με ένα βρέφος.

AP

 
AP

 

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Το νησί έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Τα ορμητικά νερά παρέσυραν δεκάδες αυτοκίνητα και προκάλεσαν τεράστιες ζημιές, σε πολλά σπίτια, μέρος των οποίων έχει καταρρεύσει. Οικογένειες δεν μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους, ενώ εκκενώθηκε ξενοδοχείο στο οποίο βρίσκονταν δεκάδες τουρίστες.

Αιτία της μεγάλης καταστροφής και η κατάρρευση τμήματος βουνοπλαγιάς, λόγω της ασταμάτητης βροχής.

ΑP

Στις 5 τα ξημερώματα, οι λάσπες σκέπασαν την περιοχή Κασαμίτσιολα, στο μικρό αυτό νησί κοντά στην Νάπολη.
Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Πιαντεντόζι τόνισε, δε, ότι «η κατάσταση είναι δύσκολη, διότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν απαντούν στα τηλέφωνά τους και μπορεί να βρίσκονται κάτω από τις λάσπες».

ΑP

Πολλές περιοχές εχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ενώ τοπικές αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους να αποφύγουν κάθε μετακίνηση, λόγω νέων, πιθανών, ακραίων καιρικών συνθηκών.

Πυροσβέστες, με την Πολιτική Προστασία, προσπαθούν να βοηθήσουν με κάθε δυνατό τρόπο τους κατοίκους που χρήζουν βοήθειας. Νωρίς το πρωί, τα σωστικά συνεργεία κατάφεραν να σώσουν έναν άνδρα που είχε παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά.

ΑΠΕ ΜΠΕ

ΑΠΕ ΜΠΕ

ASSOCIATED PRESS

 

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα