Ιταλία: Οκτώ νεκροί από την σφοδρή κακοκαιρία

Ιταλία: Οκτώ νεκροί από την σφοδρή κακοκαιρία
twitter/@conteDartagnan

Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι πέντε αγνοούνται απο κακοκαιρία που πλήττει στο νησί Ισκια της Κάτω Ιταλίας.

Οκτώ νεκροί και 5 αγνοούμενοι είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει το νησί Ίσκια της Κάτω Ιταλίας, στην περιφέρεια της Νάπολης, σύμφωνα με τον Ιταλό υπουργό υποδομών, Ματέο Σαλβίνι.

Το νησί έχει αποκλειστεί λόγω της κακοκαιρίας και από την Παρασκευή (25/11), εξαιτίας των έκτακτων καιρικών συνθηκών, ο δήμαρχος κράτησε τα σχολεία κλειστά.

Τα ορμητικά νερά παρέσυραν δεκάδες αυτοκίνητα και προκάλεσαν τεράστιες ζημιές, σε τουλάχιστον δέκα σπίτια, μέρος των οποίων έχει καταρρεύσει. Τριάντα οικογένειες δεν μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους, ενώ εκκενώθηκε ξενοδοχείο στο οποίο βρίσκονταν δεκάδες τουρίστες.

Αιτία της μεγάλης καταστροφής και η κατάρρευση τμήματος βουνοπλαγιάς, λόγω της ασταμάτητης βροχής.

Σε πολλές περιοχές της Ίσκια έχει διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και οι τοπικές αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους να αποφύγουν κάθε μετακίνηση, λόγω νέων, πιθανών, ακραίων καιρικών συνθηκών.

Πυροσβέστες, με την Πολιτική Προστασία, προσπαθούν να βοηθήσουν με κάθε δυνατό τρόπο τους κατοίκους που χρήζουν βοήθειας. Νωρίς το πρωί, τα σωστικά συνεργεία κατάφεραν να σώσουν έναν άνδρα που είχε παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα