Ιταλία: Τα πρώτα "μπράβο" από τους Ιταλούς βιομηχάνους στην κυβέρνηση Μελόνι

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι 2022 Gregorio Borgia/AP Photo

Ο πρόεδρος της Ιταλικής Ένωσης Βιομηχάνων, Κάρλο Μπονόμι έδωσε απέδωσε τα πρώτα εύσημα στη νέα ιταλική κυβέρνηση.

Σε δηλώσεις του προς τους ανταποκριτές ξένου Τύπου που βρίσκονται στην Ρώμη, ο πρόεδρος της Ιταλικής Ένωσης Βιομηχάνων, Κάρλο Μπονόμι, αναφέρθηκε στα οικονομικά μέτρα και στις πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης Μελόνι.

«Είναι σημαντικό το ότι η νέα, ιταλική κυβέρνηση δεν εγκατέλειψε τον δρόμο που οδηγεί στην μείωση του δημόσιου χρέους. Πρέπει να καθίσουμε στο τραπέζι για την αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας, με την αξιοπρέπεια που απορρέει από τον σεβασμό των διεθνών μας υποχρεώσεων», είπε ο Μπονόμι.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «είναι θετικό το ότι διετέθησαν 21 δισεκατομμύρια ευρώ, στα πλαίσια του νέου κρατικού προϋπολογισμού, για την συγκράτηση των τιμών της ενέργειας και την στήριξη οικογενειών και επιχειρήσεων», αλλά «το ποσό αυτό, καλύπτει μόνον το πρώτο τρίμηνο του 2023».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ιταλικής Ένωσης Βιομηχάνων «το επόμενο έτος δεν θα υπάρχουν, πιθανότατα, χρήματα για μαζικές παρεμβάσεις στήριξης» και «για τον λόγο αυτό, οι διαθέσιμοι πόροι, θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν με στόχο επενδύσεις οι οποίες να μπορούν να ευνοήσουν την ανάπτυξη, σε τομείς που αυξάνουν το ΑΕΠ».

Με αναφορά στο φορολογικό σύστημα της Ιταλίας και στα μέτρα της κυβέρνησης Μελόνι, υπέρ των ελεύθερων επαγγελματιών, ο Κάρλο Μπονόμι δήλωσε ότι «η όποια μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος, θα πρέπει να είναι συνολικού χαρακτήρα».

Παράλληλα, ερωτηθείς για την πρόθεση της νέας κυβέρνησης της Ρώμης, να επιτρέψει στους εμπόρους να μην δέχονται κάρτες, για πληρωμές μέχρι 60 ευρώ, απάντησε ότι «θεωρεί πως κάθε πολίτης πρέπει να είναι ελεύθερος να διαλέγει αν θέλει να πληρώνει με μετρητά, ή με κάρτα».

Ο πρόεδρος των Ιταλών βιομηχάνων, τέλος, υπογράμμισε ότι «η Ευρώπη θα έπρεπε να δημιουργήσει ένα Ταμείο, για την διαχείριση τυχόν νέων οικονομικών ή υγειονομικών, κρίσεων, αλλά και ένα Ταμείο για την εξασφάλιση της ιδιοκτησίας των πιο κρίσιμων και αναγκαίων πρώτων υλών».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΤΖΟΡΤΖΙΑ ΜΕΛΟΝΙ ΙΤΑΛΙΑ
ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ
24MEDIA NETWORK
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ