Ιταλός Υπουργός Ενέργειας: Να πληρώνουμε σε ρούβλια το φυσικό αέριο

Ιταλός Υπουργός Ενέργειας: Να πληρώνουμε σε ρούβλια το φυσικό αέριο
Φυσικό αέριο istock

Ο Ρομπέρτο Τζινολιάνι τόνισε ότι προσωρινά οι ευρωπαϊκές εταιρίες καλό θα ήταν να πληρώνουν προσωρινά σε ρούβλια τις παραγγελίες για το φυσικό αέριο.

O ένας μετά τον άλλον οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι αρχίζουν να γίνονται…εύκαμπτοι στο ρωσικό αίτημα να πληρώνονται οι παραγγελίες για φυσικό αέριο σε ρούβλια.

Τη Δευτέρα ήταν η σειρά του Υπουργού Ενέργειεας της Ιταλίας, Ρομπέρτο Τζινολιάνι να παρουσιαστεί περισσότερο ευέλικτος από την κοινή ευρωπαϊκή γραμμή γα το θέμα.

Νομίζω ότι θα ήταν καλό, για μερικούς μήνες τουλάχιστον, να επιτρέπουμε στις εταιρίες να πληρώνουν σε ρούβλια” τόνισε στο Politico o Ιταλος Υπουργός ο οποίος, μάλιστα, ζήτησε μία σαφής ανακοίνωση όσο το δυνατόν πιο γρήγορα από την πλευρά της Ευρωπαϊκή Επιτροπής.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν έχει ξεκαθαρίσει εδώ και καιρό ότι οι παραγγελίες που θα προέρχονται από τις “εχθρικές χώρες” (στις οποίες συμπεριλαμβάνονται όλες της Ευρωπαϊκής Ένωσης) θα πρέπει να πληρώνονται στο ρωσικό εθνικό νόμισμα.

Ηδη η GazProm “έκοψε” την παροχή φυσικού αερίου σε Πολωνία και Βουλγαρία που αρνήθηκαν να πληρώσουν σε ρούβλια.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αντιθέτως, έχει συστήσεις σε όλες τις εταιρίες να μην ανοίξουν λογαριασμούς σε ρούβλια και να προχωρούν σε πληρωμές με ευρώ τα οποία εν συνεχεία η Ρωσία μπορεί να μετατρέπει σε ρούβλια.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα