Η Jaguar Land Rover προχωρά στην περικοπή 4.500 θέσεων εργασίας

Jaguar Land Rover
Jaguar Land Rover 123RF.COM

Μετά την ανακοίνωση της Ford, η Jaguar Land Rover ανακοίνωσε πως θα περικόψει 4.500 θέσεις εργασίας, κυρίως στην εγχώρια αγορά, αντιμετωπίζοντας την επιβράδυνση στην Κίνα και τη μείωση της ζήτησης για οχήματα ντίζελ.

Η μεγαλύτερη βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία Jaguar Land Rover (JLR) ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην περικοπή περίπου 4.500 θέσεων εργασίας, κυρίως στην εγχώρια αγορά, καθώς προσπαθεί να αντιμετωπίσει την επιβράδυνση στην Κίνα και τη μείωση της ζήτησης για οχήματα ντίζελ.

Η εταιρία, που απασχολεί περίπου 40.000 εργαζομένους στη Βρετανία, ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων στο εργοστάσιο του Γουολβερχάμπτον, και θα δημιουργήσει ένα νέο κέντρο συναρμολόγησης μπαταριών κοντά στο Μπέρμιγχαμ.

ADVERTISING

«Λαμβάνουμε αποφασιστικά μέτρα προκειμένου να επιτύχουμε μακροπρόθεσμη ανάπτυξη υπό το φως των πολλών γεωπολιτικών και ρυθμιστικών προβλημάτων καθώς και των τεχνολογικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Ραλφ Σπεθ.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ford: Περικοπή χιλιάδων θέσεων εργασίας στην Ευρώπη

SHARE:

24Media Network