Και η Βρετανία επιβάλλει κυρώσεις στις δυο κόρες του Πούτιν

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν 2021 SERGEI CHIRIKOV/AP

Το παράδειγμα των ΗΠΑ ακολούθησε η Βρετανία επιβάλλοντας κυρώσεις στις δύο κόρες του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν. Για "φρενίτιδα της Δύσης εναντίον της Ρωσίας" κάνει λόγο το Κρεμλίνο.

Η Βρετανία πρόσθεσε σήμερα τις κόρες του Βλαντίμιρ Πούτιν στον κατάλογο κυρώσεών της, ακολουθώντας την κίνηση των ΗΠΑ, σε μια προσπάθεια, όπως τη χαρακτήρισε, να στοχοποιηθεί ο τρόπος ζωής αυτών που βρίσκονται στον στενό κύκλο του Ρώσου προέδρου.

Ύστερα από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η Βρετανία και άλλοι δυτικοί σύμμαχοι ανακοίνωσαν πακέτα κυρώσεων σε βάρος της πλούσιας ελίτ της Μόσχας, βασικών βιομηχανιών της χώρας καθώς και της πρόσβασής της στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα.

ADVERTISING

Με βάση την επικαιροποίηση του βρετανικού καταλόγου κυρώσεων που ανακοινώθηκε σήμερα, ‘παγώνουν’ τα περιουσιακά στοιχεία των ενηλίκων θυγατέρων του Πούτιν, της Κατερίνα Τιχόνοβα και της Μαρία Βορόντσοβα, καθώς και της Σεργκέγεβνα Βινοκούροβα, κόρης του υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ. Και στις τρεις επιβλήθηκαν κυρώσεις από τις ΗΠΑ νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

"Το πακέτο πρωτόγνωρων κυρώσεών μας πλήττει την ελίτ και τις οικογένειές τους, ενώ υποβαθμίζει τη ρωσική οικονομία σε μια κλίμακα που η Ρωσία δεν έχει ξαναδεί από την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης", δήλωσε σε ανακοίνωση η υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας.

Η Βρετανία δήλωσε επίσης ότι η ανάλυσή της καταδεικνύει πως η Ρωσία οδεύει προς τη βαθύτερη ύφεσή της από την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης. Η Βρετανία εκτιμά ότι το 60% των συναλλαγματικών διαθεσίμων της Ρωσίας έχει ‘παγώσει’ ως αποτέλεσμα των διεθνών κυρώσεων.

Χθες, το Κρεμλίνο, που υποστηρίζει ότι οι ενέργειές του είναι μια ‘ειδική στρατιωτική επιχείρηση’ για τον αφοπλισμό και την ‘αποναζιστικοποίηση’ της Ουκρανίας, δήλωσε ότι η κίνηση σε βάρος των θυγατέρων του Πούτιν εντάσσεται σε μια ευρύτερη φρενίτιδα της Δύσης εναντίον της Ρωσίας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πόλεμος στην Ουκρανία, Ουκρανία, Ρωσία, Πούτιν

24Media Network