Κάλεσμα Ιμάμογλου για “αντίσταση” στο Kanal Istanbul του Ερντογάν

Κάλεσμα Ιμάμογλου για “αντίσταση” στο Kanal Istanbul του Ερντογάν
Ερντογάν και Ιμάμογλου AP

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου έχει θέσει ως μεγάλο στόχο τη ματαίωση του Kanal Istanbul, του μεγάλου έργου που έχει προγραμματίσει ο Ερντογάν για την Κωνσταντινούπολη.

Το φαραωνικό έργο που έχει προγραμματίσει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την Κωνσταντινούπολη, την ένωση δηλαδή της θάλασσας του Μαρμαρά με την Μαύρη Θάλασσα, αναδείχθηκε ως η πρώτη αιτία ανοιχτής σύγκρουσης του Εκρέμ Ιμάμογλου με την κεντρική κυβέρνηση και τον ίδιο τον Τούρκο πρόεδρο.

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης δεν το βάζει κάτω και καλεί τους πολίτες της μεγαλύτερης πόλης της Τουρκίας να διαμαρτυρηθούν μαζικά έτσι ώστε το έργο να ματαιωθεί.

Μάλιστα, ο Ιμάμογλου το αξίωσε μέσω του twitter στο οποίο τόνισε ότι “από αυτό το έργο πλούσια θα γίνει μία ευτυχισμένη μειονότητα ενώ αντίθετα, η ζημιά στην πόλη θα είναι πολύ μεγάλη. Καλώ όλους τους κατοίκους να αντιταχθούν στα σχέδια για το Kanal Istanbul”.

Ο Ερντογάν από την πλευρά του έχει επενδύσει πολλά στο συγκεκριμένο έργο το οποίο προορίζεται έτσι ώστε να ενισχύσει την υστεροφημία του αλλά και να εξυπηρετήσει το μεγάλο του πολιτικό πρότζεκτ που δεν είναι άλλο από τις εκλογές του 2023, 100 ακριβώς χρόνια από την ίδρυση της τουρκικής δημοκρατίας.

Ο Ιμάμογλου, ο οποίος παρά τη λυσσαλέα προσπάθεια της κυβέρνησης, κατάφερε να πάρει το Δήμο της Κωνσταντινούπολης (έστω και αν χρειάστηκε και επαναληπτική διαδικασία), θεωρείται αυτή τη στιγμή ως ο Νο 1 πολιτικός εχθρός του Ερντογάν στην Τουρκία και κατά πολλούς προαλείφεται για προεδρικός υποψήφιος στις επόμενες εκλογές.

Ιμάμογλου, Ερντογάν, έργο, Κωνσταντινούπολη, κάτοικοι,

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα