Καναδάς: Αεροσκάφος συνετρίβη σε σπίτι – Νεκρή η πιλότος

Καναδάς: Αεροσκάφος συνετρίβη σε σπίτι – Νεκρή η πιλότος
Η πιλότος Τζένιφερ Κέισι έχασε τη ζωή της όταν το αεροσκάφος της έπιασε φωτιά και και συνετρίβη πάνω σε σπίτι. Το αεροσκάφος συμμετείχε σε επιδείξεις - φόρο τιμής στους επαγγελματίες υγείας. AP

Η πιλότος Τζένιφερ Κέισι έχασε τη ζωή της όταν το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε, στο πλαίσιο επιδείξεων, έπιασε φωτιά και και συνετρίβη πάνω σε σπίτι.

Το πρωί της Κυριακής και κατά τη διάρκεια επιδείξεων, η βαθμοφόρος του στρατού Τζένιφερ Κέισι έχασε τη ζωή της, όταν το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε – λίγα λεπτά μετά την απογείωση – έπιασε φωτιά και συνετρίβη σε κατοικημένη περιοχή του Καναδά.

Το γεγονός έλαβε χώρα στην πόλη Κάμλουπς, περίπου 420 χιλιόμετρα βόρεια του Βανκούβερ, κατά τη διάρκεια επίδειξης – φόρου τιμής στους Καναδούς που αγωνίζονται κατά της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού.

Η Βασιλική Πολεμική Αεροπορία το Καναδά επιβεβαίωσε πως η Τζένιφερ Κέισι έχασε τη ζωή της, ενώ ο πιλότος του αεροσκάφους. Ρίτσαρντ Μακ Ντούγκαλ, υπέστη σοβαρούς τραυματισμούς. Σύμφωνα με τον Guardian, κατάφερε να εκτοξευθεί πριν τη συντριβή.

Tη λύπη του για το θάνατό της εξέφρασε ο Τζάστιν Τριντό. «Είμαι βαθιά λυπημένος για την τραγική απώλεια της Τζένιφερ Κέισι. Οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειες των θυμάτων, καθώς και με ολόκληρη την ομάδα Snowbirds (αντίστοιχη των Thunderbirds της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας ή των Blue Angels του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού) των καναδικών δυνάμεων, καθώς θρηνούν αυτήν την τρομερή απώλεια. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω το προσωπικό έκτακτης ανάγκης στο Κάμλουπς που απάντησε τόσο γρήγορα σε αυτό το τραγικό συμβάν.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, οι Snowbirds πετούν σε όλη τη χώρα για να ανεβάσουν τους Καναδούς σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Κάθε μέρα, αντιπροσωπεύουν τα καλύτερα του Καναδά και επιδεικνύουν αριστεία μέσω απίστευτων δεξιοτήτων και αφοσίωσης. Οι υπερπτήσεις τους σε όλη τη χώρα χάραξαν ένα χαμόγελο στα πρόσωπα των Καναδών και μας κάνουν περήφανους».» δήλωσε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα