Καναδάς: Δύο έφηβοι, κατά συρροή δολοφόνοι, βρέθηκαν νεκροί

Καναδάς: Δύο έφηβοι, κατά συρροή δολοφόνοι, βρέθηκαν νεκροί
Αστυνομικές Αρχές AP

Δύο έφηβοι, ηλικίας 19 και 18 ετών, που ήταν οι βασικοί ύποπτοι για τη δολοφονία τριών αθώων ανθρώπων, εντοπίστηκαν νεκροί, σε επαρχία του Καναδά. Στα social media δεν έκρυβαν την αγάπη τους για τον Χίτλερ και το Τρίτο Ράιχ.

Μετά από μία εβδομάδα εξονυχιστικών αναζητήσεων, η τοπική αστυνομία του Καναδά εντόπισε τα νεκρά σώματα δύο έφηβων αγοριών που συνδέονταν με τη δολοφονία τριών ανθρώπων στη Βόρεια Βρετανική Κολομβία, στον Καναδά.

Οι Αρχές επιβεβαίωσαν την Τετάρτη ότι βρέθηκαν οι σωροί του McLeod 19 ετών και Bryer Schmegelsky, 18 ετών, στις όχθες του ποταμού Nelson, στην καναδική επαρχία Μανιτόμπα.

Οι δύο δολοφόνοι (McLeod αριστερά, Schmegelsky δεξιά) Twitter

Η βοηθός του επικεφαλής της έρευνας, Jane MacLatchy, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι είναι «σίγουρη» ότι τα πτώματα ανήκουν στους υπόπτους για τη δολοφονία τριών ανθρώπων, αλλά δεν μπορούν να το επιβεβαιώσουν μέχρι να καθοριστούν τα αποτελέσματα της αυτοψίας.

Πρόσθεσε επίσης ότι τα δύο σώματα βρέθηκαν σε μια περιοχή με πυκνό θάμνο, περίπου οκτώ χιλιόμετρα από όπου βρέθηκε ένα καμένο όχημα πριν από μερικές ημέρες.

Πιστεύεται ότι οι δύο έφηβοι που βρέθηκαν νεκροί είναι οι βασικοί ύποπτοι για τις δολοφονίες της Αμερικανίδας Chynna Deese 23 ετών και του Lucas Fowler, 24 ετών από την Αυστραλία, οι οποίοι ταξίδευαν κατά μήκος της εθνικής οδού της Αλάσκα για τις καλοκαιρινές τους διακοπές και βρέθηκαν νεκροί στις 15 Ιουλίου. Οι δύο έφηβοι ήταν επίσης ύποπτοι για του δολοφονία του Leonard Dyck, 64 ετών, βοτανολόγος του οποίου το πτώμα εντοπίστηκε κοντά στο απανθρακωμένο όχημα το οποίο σύμφωνα με αναφορές ανήκε στους έφηβους.

Η τελευταία φορά που οι δύο έφηβοι εθεάθησαν ήταν στις 22 Ιουλίου στη Μανιτόμπα, κοντά στο σημείο όπου βρέθηκαν νεκροί. Εκείνες τις μέρες η αστυνομία είχε βγάλει συναγερμό για τα δύο αγόρια καθώς θεωρούνταν ως βασικοί ύποπτοι για τις δολοφονίες, ενώ επίσης ειδοποιούσαν τους πολίτες της περιοχής ότι μπορεί να έχουν αλλάξει την εμφάνισή τους προκειμένου να αποδράσουν χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς. Στην ανακοίνωση υπήρχε και φωτογραφία τους.

Σύμφωνα με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των αγοριών, οι McLeod Bryer και Schmegelsky ήταν συμμαθητές σε σχολείο της Βρετανικής Κολομβίας. Νωρίτερα τον Ιούλιο είχαν ανακοινώσει στους γονείς τους πως σχεδίαζαν να ταξιδέψουν μαζί στο Yukon για να αναζητήσουν δουλειά. Ήταν η τελευταία φορά που μίλησαν μαζί τους.

Αν και τα κίνητρα για τις δολοφονίες των δύο παιδιών είναι ακόμα ασαφή, ο Schmegelsky είχε μεγάλη εμμονή με τον Χίτλερ και το Τρίτο Ράιχ, ενώ δήλωνε επανειλημμένα την αγάπη του για τις ναζιστικές πρακτικές σε πλατφόρμες βιντεοπαιχνιδιών. Είχε επίσης ανεβάσει φωτογραφίες όπου φορούσε μάσκα αερίων και κρατούσε στρατιωτικά εργαλεία και είχε κοινοποιήσει εικόνες ενός γερμανικού μαχαιριού στο οποίο αναγραφόταν η γερμανική φράση: “Αίμα και Τιμή”.

Σε συνέντευξη στον Καναδικό Τύπο, ο πατέρας του Schmegelsky, αρνήθηκε ότι ο γιος του είχε εμμονή με τη ναζιστική ιδεολογία, αλλά παραδέχτηκε ότι είχε σοβαρά προβλήματα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα