Καναδάς: Ο Τριντό καταδικάζει τις ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον Καναδών ασιατικής καταγωγής

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό
Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό AP

Ο Τριντό εξέφρασε τη λύπη του για τη σημαντική αύξηση των ρατσιστικών ενεργειών σε βάρος Καναδών ασιατικής καταγωγής, εξαιτίας της πανδημίας, η οποία ξεκίνησε από την Κίνα.

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό καταδίκασε σήμερα τις «απαράδεκτες» επιθέσεις εναντίον Καναδών ασιατικής καταγωγής, που έχουν ενταθεί τους τελευταίους μήνες λόγω της επιδημίας του νέου κορονοϊού.

Ο Τριντό εξέφρασε τη λύπη του για τη «σημαντική αύξηση των ρατσιστικών ενεργειών σε βάρος Καναδών ασιατικής καταγωγής», κατά τη διάρκεια της τακτικής συνέντευξης τύπου που παραχωρεί. 

ADVERTISING

«Τις τελευταίες εβδομάδες και τους τελευταίους μήνες, αγάλματα, κτίρια έχουν βανδαλιστεί. Άνθρωποι έχουν δεχθεί επιθέσεις, φραστικές και σωματικές, είναι απαράδεκτο», υπογράμμισε.

«Το μίσος και οι διακρίσεις δεν έχουν θέση στον Καναδά», τόνισε ο Τριντό. 

Στο Βανκούβερ, αγάλματα που αναπαριστούν λέοντες στο Μιλένιουμ Γκέιτ, στην είσοδο ακριβώς της κινεζικής συνοικίας, βανδαλίστηκαν και καλύφθηκαν από γκράφιτι στις αρχές της εβδομάδας.

 Η αστυνομία του Βανκούβερ διαπιστώνει «αύξηση του αριθμού των περιστατικών και των εγκληματικών ενεργειών μίσους εναντίον πολιτών ασιατικής καταγωγής», σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσε στις αρχές Μαΐου. Είκοσι επιθέσεις εναντίον Ασιατών έχουν καταγραφεί από την αστυνομία από τις αρχές του έτους, εκ των οποίων 15 τον Απρίλιο, έναντι 12 το 2019.

Στις αρχές Μαΐου, ο τραγουδιστής Μπράιαν Άνταμς ζήτησε συγγνώμη μετά τον σάλο που προκάλεσαν δηλώσεις του στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και κατηγορίες ότι τροφοδοτεί τον αντικινεζικό ρατσισμό.  

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Καναδάς, Κορονοϊός

24Media Network