Καναδάς: Πάνω από 11.000 οι νεκροί από κορονοϊό

Καναδάς: Πάνω από 11.000 οι νεκροί από κορονοϊό
In this photo taken May 17, 2020, pedestrians walk freely between the U.S. and Canada border in Peace Arch Park and on the empty border crossing roadway in Blaine, Wash. With the border closed to nonessential travel amid the global pandemic, families and couples across the continent have found themselves cut off from loved ones on the other side. But the recent reopening of Peace Arch Park, which spans from Blaine into Surrey, British Columbia, at the far western end of the 3,987-mile contiguous border, has given at least a few separated parents, siblings, lovers and friends a rare chance for some better-than-Skype visits. (AP Photo/Elaine Thompson) AP

Περισσότερα από 300.000 τα κρούσματα στον Καναδά συνολικά, με 4.000 μολύνσεις κατα μέσο όρο καθημερινά.

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2 στον Καναδά έφθασε χθες Δευτέρα τους 301.332, εκ των οποίων 11.007 υπέκυψαν στην COVID-19, σύμφωνα με το καναδικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο CTV.

Τα εθνικά δεδομένα από την υπηρεσία δημόσιας υγείας της χώρας καταδεικνύουν ότι ο μέσος ημερήσιος αριθμός των μολύνσεων από τον νέο κορονοϊό ξεπερνά τις 4.000 από την 6η Νοεμβρίου.

Στον Καναδάς των 38 εκατομμυρίων κατοίκων ο αριθμός των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού έφθασε από τα 200.000 στα 300.000 μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα, ενώ ώσπου να φθάσουν τα 100.000 τα κρούσματα αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία στην επικράτειά του πέρασαν μήνες.

Οι δύο μεγαλύτερες και πιο πυκνοκατοικημένες επαρχίες του Καναδά, το Οντάριο και το Κεμπέκ, μετρούν αντίστοιχα πάνω από 95.000 και πάνω από 125.000 κρούσματα, ενώ καθεμιά τους προσθέτει στον κατάλογο περίπου χίλια ακόμη την ημέρα.

Σε νοσοκομεία στο Οντάριο νοσηλεύονται τουλάχιστον 500 ασθενείς με την COVID-19, με τουλάχιστον 125 να έχουν εισαχθεί σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ). Στο Κεμπέκ, νοσηλεύονται 591 άνθρωποι, οι 87 σε ΜΕΘ. Οι αρχές τονίζουν πως οι αριθμοί αυτοί είναι σίγουρα υποτιμημένοι: 40 νοσοκομεία δεν έστειλαν δεδομένα στην υπηρεσία δημόσιας υγείας το Σαββατοκύριακο.

Στο Κεμπέκ, το δεύτερο κύμα της πανδημίας οδήγησε ξανά στο κλείσιμο για αρκετές εβδομάδες των μπαρ, των αιθουσών των εστιατορίων, των μουσείων, των χώρων θεάματος και των κλειστών γυμναστηρίων, μέτρα που υιοθετήθηκαν κατόπιν και από τις αρχές στο Οντάριο. Εξάλλου, απαγορεύεται στους πολίτες του Κεμπέκ να υποδέχονται περισσότερους από έναν συγγενή στα σπίτια τους ως την 23η Νοεμβρίου, επί ποινή υψηλών χρηματικών προστίμων.

Πρόσφατα έκλεισαν εξαιτίας της πανδημίας σχολεία, χώροι εργασίας, αλλά και γηροκομεία, όπως συνέβη και την άνοιξη.

Την περασμένη εβδομάδα ο Καναδάς κατέγραφε 4.348 κρούσματα του νέου κορονοϊού και 55 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 την ημέρα, αριθμούς δραματικά αυξημένους από τον Σεπτέμβριο, μετά την έλευση του πιο ψυχρού καιρού. Επίσης σε σταθερή άνοδο, ο δείκτης των θετικών τεστ αυξήθηκε στο 6% το ίδιο διάστημα.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα