Κανονικά η ψηφοφορία για το Brexit, διαβεβαιώνουν υπουργοί της Μέι

Κανονικά η ψηφοφορία για το Brexit, διαβεβαιώνουν υπουργοί της Μέι
Το άγαλμα του Ουίνστον Τσόρτσιλ έξω από το Βρετανικό Κοινοβούλιο AP

Ο Βρετανός υπουργός για το Brexit Στίβεν Μπάρκλεϊ και ο υφυπουργός του διέψευσαν δημοσιεύματα που ήθελαν την Τερέζα Μέι να αναβάλει την ψηφοφορία και να μεταβαίνει στις Βρυξέλλες για επαναδιαπραγμάτευση.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι μπορεί να παραμείνει πρωθυπουργός αν χάσει μια κρίσιμη ψηφοφορία για τη συμφωνία της σχετικά με το Brexit, δήλωσε σήμερα ο υπουργός αρμόδιος για το Brexit Στίβεν Μπάρκλεϊ.

Όταν ρωτήθηκε για τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η Μέι μπορεί να αναβάλει την ψηφοφορία, την οποία φαίνεται ότι θα χάσει, και να επιστρέψει στην ΕΕ και να ζητήσει περισσότερες παραχωρήσεις, ο Μπάρκλεϊ είπε στο BBC πως η κυβέρνηση είναι επικεντρωμένη στην ψηφοφορία, η οποία θα προχωρήσει όπως έχει προγραμματιστεί.

«Η ψηφοφορία είναι την Τρίτη» είπε. « Η πρωθυπουργός αγωνίζεται για εμάς και θα παραμείνει στον θώκο.»

Στην ίδια γραμμή και ο υφυπουργός για το Brexit, Κουάζι Κουάρτενγκ, ο οποίος δήλωσε πως η ψηφοφορία στο κοινοβούλιο θα προχωρήσει κανονικά την Τρίτη: «Εξ όσων αντιλαμβάνομαι θα έχουμε μια ψηφοφορία την Τρίτη και υπολογίζουμε να κερδίσουμε τη ψηφοφορία αυτή» δήλωσε ο Κουάρτεγκ στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News. «Έχουμε μια καλή ευκαιρία να κερδίσουμε», είπε.

Το DUP ζητά επαναδιαπραγμάτευση

Στο μεταξύ, το κόμμα DUP της Βόρειας Ιρλανδίας, το οποίο στηρίζει την κυβέρνηση της Τερέζα Μέι, κάλεσε την πρωθυπουργό να επιστρέψει στις Βρυξέλλες για να προσπαθήσει να επαναδιαπραγματευθεί μια συμφωνία διαζυγίου για το Brexit με την Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία θα γίνει αποδεκτή από το βρετανικό κοινοβούλιο.

«Ο δρόμος προς τα εμπρός για την πρωθυπουργό είναι να επιστρέψει στις Βρυξέλλες». δήλωσε στο Sky News ο Νάιτζελ Ντοντς, επικεφαλής του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος στο βρετανικό κοινοβούλιο.

«Αυτό για το οποίο είμαστε πρώτα απ΄όλα αποφασισμένοι να κάνουμε είναι να ηττηθεί η κυβερνητική σημαντική ψηφοφορία για τη συμφωνία αυτή», είπε ο Ντοντς για την τρέχουσα συμφωνία της Μέι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα