Καρόλα Ρακέτε: "Θα μοιραστούμε τις δωρεές με άλλες ΜΚΟ που σώζουν μετανάστες"

Η Γερμανίδα πλοίαρχος του Sea-Watch Καρόλα Ρακέτε
Η Γερμανίδα πλοίαρχος του Sea-Watch Καρόλα Ρακέτε YOUTUBE

Η Γερμναική ΜΚΟ Sea-Watch εξέφρασε την επιθυμία να μοιραστεί τις δωρεές που συγκεντρώθηκαν για την καπετάνισσα Καρόλα Ρακέτε, με άλλες οργανώσεις που σώζουν μετανάστες από τη Μεσόγειο.

Η γερμανική μη κυβερνητική οργάνωση Sea-Watch θέλει να μοιραστεί τις δωρεές που συγκεντρώθηκαν για την καπετάνισσα της Καρόλα Ρακέτε που αντιμετωπίζει κατηγορίες στην Ιταλία με άλλες οργανώσεις που σώζουν μετανάστες από τη Μεσόγειο.

«Έχει συσταθεί επιτροπή διότι θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά για διασώσεις στη θάλασσα, όχι μόνο για τη Sea-Watch, αλλά θέλουμε να δούμε από κοινού πού υπάρχουν μεγαλύτερες ανάγκες», δήλωσε ο Ρούμπερ Νόιγκεμπάουερ εκπρόσωπος της ΜΚΟ.

Στην επιτροπή συμμετέχουν εκπρόσωποι ΜΚΟ και το δίκτυο Seebruecke (Γέφυρα πάνω από τη θάλασσα), που εργάζεται για τη διάσωση μεταναστών στη Μεσόγειο.

Ένα μέρος των δωρεών θα χρησιμοποιηθεί για τα νομικά έξοδα της Ρακέτε, η σύλληψη της οποίας από τις ιταλικές αρχές επειδή παραβίασε την απαγόρευση της Ρώμης και αποβίβασε τους μετανάστες που είχε διασώσει με το πλοίο της Sea-Watch 3 στη Λαμπεντούζα προκάλεσε διεθνές κύμα συμπαράστασης.

Ένα εκατομμύριο ευρώ συγκεντρώθηκαν για τη Ρακέτε μόνο χάρη στην έκκληση που απηύθυναν οι Γερμανοί παρουσιαστές Γιαν Μπέμερμαν και Κλάας Χοίφερ.

Η 31χρονη Ρακέτε έχει μεν αφεθεί ελεύθερη στην Ιταλία όμως εξακολουθούν να εκκρεμούν κατηγορίες εναντίον της.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μετανάστες, Μεταναστευτικό, Πρόσφυγες, Ιταλία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

"Λάθος" για τον Κουρτς η μεταφορά στην Ευρώπη διασωθέντων μεταναστών

Γερμανία: 30.000 διαδήλωσαν σε ένδειξη αλληλεγγύης στις ΜΚΟ που διασώζουν μετανάστες

Ιταλία: Και δεύτερο πλοίο αψηφά τον Σαλβίνι - Έδεσε χωρίς άδεια στη Λαμπεντούζα

Καρόλα Ρακέτε: Η καπετάνισσα του Sea-Watch μηνύει τον Σαλβίνι

SHARE:

24Media Network