Καταγγελία Καναδά: Oι ΗΠΑ εμπόδισαν την παράδοση 3 εκατ. μασκών

Ο Πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντ
Ο Πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντ AP PHOTO/FRANK AUGSTEIN

Σύμφωνα με τον επαρχιακό πρωθυπουργό του Οντάριο, Νταγκ Φορντ, οι ΗΠΑ μπλόκαραν την παράδοση τριών εκατομμυρίων μασκών.

Ο επαρχιακός πρωθυπουργός του Οντάριο, της μεγαλύτερης επαρχίας του Καναδά, κατήγγειλε τη Δευτέρα ότι οι ΗΠΑ μπλόκαραν την παράδοση τριών εκατομμυρίων μασκών προσώπου, που θα χρησιμοποιούνταν στη μάχη κατά του κορονοϊού.

Ο Νταγκ Φορντ είπε στο Global News ότι το περιστατικό συνέβη το Σαββατοκύριακο, χαρακτηρίζοντάς το "απολύτως απαράδεκτο". Είπε, επίσης, ότι τα αποθέματα προσωπικού προστατευτικού εξοπλισμού της επαρχίας θα εξαντληθούν σε μία εβδομάδα.

Σύμμαχοι των ΗΠΑ διαμαρτύρονται για αυτό που αποκαλούν τακτικές της "Άγριας Δύσης"περιγράφοντας μεθόδους που υιοθετεί η Ουάσιγκτον, όπως το να δίνει μεγαλύτερες προσφορές ή να εμποδίζει φορτία προς αγοραστές που έχουν ήδη υπογράψει συμφωνίες για ιατρικό εξοπλισμό.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό απέφυγε τη Δευτέρα τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων σχετικά με το περιστατικό, λέγοντας ότι η κυβέρνησή του βρίσκεται σε εποικοδομητικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ, ενώ προσέθεσε ότι "αναμένουμε την παράδοση των φορτίων".

Οι υγειονομικές αρχές του Καναδά ανακοίνωσαν ότι ο απολογισμός των νεκρών από τον νέο κορονοϊό στη χώρα αυξήθηκε σε 293 από 258 την Κυριακή. Το σύνολο των κρουσμάτων ανέρχεται τώρα σε 15.822 από 14.426.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Covid-19, Καναδάς
SHARE:

24Media Network