Καταγγελία στον ΟΗΕ για τον Χάφταρ για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

Καταγγελία στον ΟΗΕ για τον Χάφταρ για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας
Ο επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), Χαλίφα Χάφταρ στην Αθήνα Eurokinissi

Στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ φτάνουν οι καταγγελίες για μαζικούς τάφους στη Λιβύη από τις δυνάμεις του Χάφταρ. Επιστολή του Υπουργού Εξωτερικών της GNA.

Κάθε μέρα που περνά η Κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας στη Λιβύη επιχειρεί να στριμώξει στα σχοινιά την πλευρά Χάφταρ.

Την Κυριακή ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας Μοχάμεντ Σιάλα γνωστοποίησε ότι απέστειλε επιστολή στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ με την οποία καλεί τον οργανισμό να παραπέμψει την υπόθεση των μαζικών τάφων της Ταρχούνα στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

Η επιστολή αυτή αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία αν συνυπολογίσει κανείς ότι η Κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας στη Λιβύη έχει αναγνωριστεί επίσημα από τον ΟΗΕ (αν και ελέγχει μικρό ποσοστό της επικράτειας).

Οι καταγγελίες πάντως για τις πρακτικές των δυνάμεων του Χάφταρ είναι πολλές και δύσκολα μπορούν να αγνοηθούν.

Σύμφωνα με αυτές στην Ταρχούνα (πόλη που βρίσκεται δυτικά της Τρίπολης) εντοπίστηκαν 11 μαζικοί τάφοι στους οποίους είχαν ταφεί ζωντανά γυναίκες και παιδιά (εκτός από τους πολεμιστές). Ουσιαστικά ο Σιάλα ζητά να παραπεμφθεί ο Χάφταρ με την κατηγορία διάπραξης εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας.

Το αναφέρει, άλλωστε, ρητά: “Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ πρέπει αυτή τη φορά να υιοθετήσει αποφασιστική στάση κατά των παρεμβάσεων που διαπράχθηκαν από τις πολιτοφυλακές του Χάφαταρ και που μπορεί να θεωρηθούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας”.

Η καταγγελία στα αραβικά όπως δημοσιεύτηκε στην σελίδα του Λιβυκού Υπουργείου Εξωτερικών στο facebook

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα