Κατάρρευση πολυκατοικίας στο Μαϊάμι: Ανασύρθηκε νεκρός ο 21χρονος Ανδρέας Γιαννιτσόπουλος

Κατάρρευση πολυκατοικίας στο Μαϊάμι: Ανασύρθηκε νεκρός ο 21χρονος Ανδρέας Γιαννιτσόπουλος
Ο 21χρονος Ανδρέας Γιαννιτσόπουλος Facebook / @Patty Jo Miller

Η σορός του Ελληνοαμερικανού Ανδρέα Γιαννιτσόπουλου ανασύρθηκε από τα συντρίμμια της πολυκατοικίας που κατέρρευσε στο Μαιάμι.

Ο 21χρονος Ελληνομαερικανός Ανδρέας Γιαννιτσόπουλος είναι μεταξύ των 18 νεκρών απο την κατάρρευση πολυκατοικίας στο Μαιάμι.

Ο νεαρός Έλληνας ήταν φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Βάντερμπιλτ, το οποίο βρίσκεται στην πόλη Νάσβιλ στην πολιτεία του Τενεσί. Η καταγωγή του ήταν από τη Θεσσαλονίκη και την Ξάνθη, ενώ η οικογένειά του διαμένει μόνιμα στην πολιτεία του Τέξας.

“Ο γιος μου ήταν ο πιο δυνατός άνθρωπος που ξέρω και το καλύτερο μέρος της μέρας μου. Είχε τόσα σχέδια για το μέλλον”, είπε η μητέρα του, Τίνα Γιαννιτσοπούλου, όπως αναφέρει το NBCnews. “Είμαι τόσο περήφανη για σένα Ανδρέα, ευχαριστώ που ήσουν το καλύτερο αγόρι του κόσμου”, είπε με δάκρυα στα μάτια.

Όπως είχε δηλώσει ο πατέρας του, Κώστας Γιαννιτσόπουλος, στην εφημερίδα Wall Street Journal, ο 21χρονος είχε επισκεφτεί το Μαϊάμι και έμενε στο σπίτι ενός οικογενειακού φίλου του, ο οποίος επίσης είναι αγνοούμενος μετά την κατάρρευση του κτιρίου.

Σχεδόν μία εβδομάδα μετά την ξαφνική κατάρρευση πολυκατοικίας μπροστά στη θάλασσα στη Φλόριντα, ο απολογισμός έγινε ακόμη πιο βαρύς, φθάνοντας τους 18 νεκρούς, συμπεριλαμβανομένων δύο παιδιών, ενώ πάνω από 140 άνθρωποι αγνοούνται ακόμη και η ελπίδα πως θα βρεθούν επιζήσαντες αργοσβήνει κάθε ώρα και κάθε ημέρα που περνάει.

«Βρήκαμε άλλα δύο πτώματα κάτω από τα συντρίμμια», ενημέρωσε την Τετάρτη (30/6) η δήμαρχος της κομητείας Μαϊάμι-Ντέιντ, η Ντανιέλα Λιβάιν Κάβα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Με μεγάλη λύπη, με αληθινή οδύνη είμαι υποχρεωμένη να ανακοινώσω ότι τα δύο θύματα ήταν παιδιά, 4 και 10 ετών», πρόσθεσε.

Κάπου 140 άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι, ανάμεσά τους δεκάδες υπήκοοι χωρών της Λατινικής Αμερικής ή αμερικανοί πολίτες με καταγωγή από την Αργεντινή, την Κολομβία, την Παραγουάη, τη Χιλή και την Ουρουγουάη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα