Ομογενής καθηγήτρια από τη Νέα Ζηλανδία προειδοποιεί για επόμενη πανδημία

Η ομογενής αναπληρώτρια καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Auckland, Helen Petousis Harris

H καθηγήτρια Petousis Harris είπε πως το ενδεχόμενο μιας νέας πανδημίας πρέπει να θεωρείται δεδομένο.

Η άμεση καραντίνα που επέβαλλε η κυβέρνηση της Τζασίντα Άρντεν με την εμφάνιση των πρώτων κρουσμάτων στην χώρα ήταν το κλειδί για τη Νέα Ζηλανδία, ώστε να βγει νικήτρια στην μάχη με τον κορονοϊό. Αυτό υποστηρίζει η ομογενής αναπληρώτρια καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Auckland, Helen Petousis Harris, εκφράζοντας την ελπίδα της ο πλανήτης να είναι καλύτερα προετοιμασμένος στην επόμενη πανδημία.

Μιλώντας στο Ελληνικό Πρόγραμμα της Ραδιοφωνίας SBS, η καθηγήτρια Petousis Harris, που για 22 χρόνια εργάζεται στον τομέα της ασφάλειας και αποτελεσματικότητας των εμβολίων, υπογράμμισε πως η χώρα της επέβαλλε την καραντίνα, προτού τα κρούσματα αυξηθούν σημαντικά.

Πολύ προσεκτικά τα επόμενα βήματα

Αναφερόμενη στην επόμενη ημέρα η Helen Petousis Harris, δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Πρέπει να κάνουμε τα βήματα αυτά με προσοχή, πραγματοποιώντας όσο περισσότερα διαγνωστικά τεστ μπορούμε, καθώς και να ιχνηλατούμε νέες μολύνσεις καθώς είναι πιθανόν να αφιχθούν αυτές από το εξωτερικό, ακόμη και αν λιγότεροι άνθρωποι ταξιδεύουν προς την χώρα. Αυτό θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο, όπως είμαι σίγουρη είναι για την Αυστραλία και τον υπόλοιπο κόσμο, ο έλεγχος του COVID-19», είπε.

Η καθηγήτρια Petousis Harris, μίλησε και για την πιθανότητα ενός δεύτερου κύματος μολύνσεων, το οποίο χαρακτήρισε πολύ πιθανό.  Ειδικότερα για το ενδεχόμενο μιας νέας πανδημίας, είπε πως αυτό πρέπει να θεωρείται δεδομένο, εκφράζοντας την ελπίδα της ο πλανήτης να είναι καλύτερα προετοιμασμένος, όταν αυτό έρθει.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Νέα Ζηλανδία, Εμβόλιο κορονοϊού
SHARE:

24Media Network