Κέιτ Μίντλετον: Γιατί δεν ήταν δίπλα της ο Ουίλιαμ στην ανακοίνωση για τον καρκίνο

Διαβάζεται σε 2'
Κέιτ Μίντλετον: Γιατί δεν ήταν δίπλα της ο Ουίλιαμ στην ανακοίνωση για τον καρκίνο
Η Κέιτ Μίντλετον επέλεξε τη μοναξιά, στην ανακοίνωση της ασθένειας της. Buckingham Palace

Η μοναξιά της Κέιτ Μίντλετον στην ανακοίνωση πως διαγνώστηκε με καρκίνο δεν ήταν τυχαία συνθήκη.

Μετά τις διαδοχικές γκάφες του Παλατιού του Κένσινγκτον, ως προς τη διαχείριση του «πού είναι η Κέιτ Μίντλετον» κατά τους δυο μήνες απουσίας της από τα κοινά και την ανάπτυξη αναρίθμητων θεωριών, ανακοίνωσε η ίδια τι της συμβαίνει.

Αυτό ήταν κάτι που είχαν εκτιμήσει πως θα συμβεί οι επικοινωνιολόγοι της Μεγάλης Βρετανίας, καθώς η κατάσταση είχε φτάσει στο και μη παρέκει (βλ. ακραίες θεωρίες συνομωσίας).

Δεν γνώριζαν ωστόσο, πότε θα το κάνει (ανέφεραν «όταν αισθανθεί έτοιμη») και πώς. Ο τρόπος που επέλεξε η πριγκίπισσα της Ουαλίας προφανώς και ήταν καλά μελετημένος.

Το βίντεο με την ίδια να κάθεται μόνη σε ένα παγκάκι, να αποκαλύπτει τη διάγνωση της με καρκίνο και τον τρόπο που με τον σύζυγο της, διάδοχο του θρόνου Ουίλιαμ εξήγησαν στα παιδιά τους την κατάσταση (πριν ζητήσει σεβασμό στην ιδιωτικότητά της) δεν ήταν μια τυχαία συνθήκη.

Η Κέιτ έλεγξε πλήρως το αφήγημα της.

Υπήρχε λόγος που δεν είχε δίπλα της τον Ουίλιαμ ή όποιον άλλον. Εξυπηρετούσε το μήνυμα που ήθελε να περάσει και μέσω του λεκτικού μηνύματος που έγραψε η ίδια «πολύ γρήγορα», όπως είπε στην Sunday Times άνθρωπος του περιβάλλοντος της.

«Δεν την ενδιέφερε να τελειώσει το δράμα που εξελισσόταν για εβδομάδες και προφανώς την ενοχλούσε. Ένιωσε πως ήταν κάτι που έπρεπε να κάνει, ένεκα του ποια είναι. Ξέρει ότι είναιείναι δημόσιο πρόσωπο και έχει ευρύτερη ηγετική ευθύνη». H Kέιτ επέλεξε επίσης, να γίνει η ανακοίνωση μέσω βίντεο και όχι γραπτής ανακοίνωσης «καθώς θα ήταν ένας πιο καθησυχαστικός τρόπος να μεταδοθούν τα συγκλονιστικά νέα».

Η συγγραφέας 26 βιβλίων με θέμα τη γλώσσα του σώματος, Judi James σχολίασε στο Page Six πως

«Το γεγονός ότι κάθεται μόνη είναι απόδειξη της δύναμης και του θάρρους της. Παρά την προφανή αδυναμία της, υπάρχουν πολλά σημάδια συνεχούς δύναμης, αποφασιστικότητας και σταθερότητας στα μη λεκτικά της σήματα

«Ηταν μία από τις πιο γενναίες σόλο ομιλίες οποιουδήποτε βασιλικού στην ιστορία».

Η ειδικός πρόσθεσε πως «ήταν σοβαρή όταν ζήτησε χρόνο, χώρο και ιδιωτικότητα για να αναρρώσει, με το σχήμα των χειλιών της -σαν να ‘κλίνουν’ προς τα μέσα- να τονίζουν πως εννοεί ό,τι λέει. Το ‘αχνό’ στοργικό χαμόγελο της φράσης «ο Ουίλιαμ είναι μεγάλη πηγή παρηγοριάς και καθησυχασμού» αποκαλύπτει ότι το ζευγάρι είναι πιο δυνατό από ποτέ».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα