Κέιτλιν Τζένερ: Άδικο να συμμετέχουν trans αθλήτριες σε γυναικεία αθλήματα

Κέιτλιν Τζένερ: Άδικο να συμμετέχουν trans αθλήτριες σε γυναικεία αθλήματα
H Κέιτιλιν Τζένερ παρούσα σε τελετή βραβείων. 2015/Chris Pizzello/Invision/AP, File

Η transgender celebrity που αναμένεται να διεκδικήσει το αξιώμα του κυβερνήτης της Καλιφόρνια, έκανε μια αμφιλεγόμενη δήλωση.

Η Κέιτλιν Τζένερ, μιλώντας στο TMZ, σε κάτι που θύμιζε περισσότερο “συνέντευξη επ’ αυτοφόρω”, τόνισε πως υποστηρίζει απόλυτα την ιδέα ότι σε γυναικεία αθλήματα δεν πρέπει να αγωνίζονται trans αθλήτριες.

Η ίδια, όπως κατέγραψε το BBC, ανέφερε πως για εκείνη είναι “ζήτημα δικαιοσύνης” το να μην υπάρχουν άτομα που έχουν γεννηθεί ως άντρες, στον γυναικείο αθλητισμό και πώς μια τέτοια κίνηση θα προστατέψει τα κορίτσια που αθλούνται σε σχολεία και σχολές, στοχεύοντας να βγούν στον επαγγελματικό αθλητισμό.

Η πολιτεία του Μισσισίπη έχει ήδη εγκρίνει σχετικό νόμο για τις trans αθλήτριες και 17 ακόμα πολιτείες αναμένεται να πράξουν το ίδιο. Οι αντιδράσεις από LGBT σωματεία, ενδέχεται να καθυστερήσουν την ψήφιση αυτών των νόμων σε αρκετές πολιτείες.

Η Κέιτλιν Τζένερ κατά τη δεκαετία του `70, όταν αυτό-προσδιόριζε το φύλο της ως άρρεν (Μπρους Τζένερ), υπήρξε δεκαθλητής με αρετές διακρίσεις σε εγχώριο και παγκόσμιο επίπεδο. Ως trans άτομο, έχει ταχθεί πολιτικά υπέρ των Ρεπουμπλικάνων, ενώ πριν από δυο εβδομάδες, ανακοίνωσε την υποψηφιότητα της για το αξίωμα του κυβερνήτη της Καλιφόρνια. Οι απόψεις της για τα ζητήματα που αφορούν τα trans νεαρά άτομα έχουν κατακριθεί από LGBT οργανώσεις ως ακραία συντηρητικά. Η σχέση της με την οικογένεια Καρντάσιαν μάλλον παραμένει ψυχρή.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα