Κένυα: Επτά σπάνιοι ρινόκεροι πέθαναν κατά τη μεταφορά τους σε πάρκο άγριας ζωής

Επτά μαύροι ρινόκεροι, είδος που κινδυνεύει να εξαφανιστεί, πέθαναν κατά τη μεταφορά τους σε πάρκο άγριας φύσης στην Κένυα, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.
Επτά μαύροι ρινόκεροι, είδος που κινδυνεύει να εξαφανιστεί, πέθαναν κατά τη μεταφορά τους σε πάρκο άγριας φύσης στην Κένυα, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. AP

Στον κόσμο υπάρχουν λιγότεροι από 5.500 μαύροι ρινόκεροι- Οι συνθήκες θανάτου παραμένουν αδιευκρίνιστες.

Επτά μαύροι ρινόκεροι, είδος που κινδυνεύει να εξαφανιστεί, πέθαναν κατά τη μεταφορά τους σε πάρκο άγριας φύσης στην Κένυα, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Ήταν μεταξύ των 14 ρινόκερων που μεταφέρονταν στο μεγαλύτερο πάρκο στην Κένυα, στο Ανατολικό Τσάβο.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, στον κόσμο υπάρχουν λιγότεροι από 5.500 μαύροι ρινόκεροι από τους οποίους οι 750 βρίσκονται στην Κένυα και οι υπόλοιποι στην Αφρική.

Ο θάνατος των ρινόκερων επιβεβαιώθηκε από τις αρχές οι οποίες δήλωσαν μάλιστα πως οι συνθήκες θανάτου παραμένουν αδιευκρίνιστες.

ADVERTISING

Δεν είναι η πρώτη φορά που ρινόκεροι πεθαίνουν παρά το γεγονός ότι βρίσκονται υπό εξαφάνιση. Μόλις την περασμένη χρονιά 9 ρινόκεροι πέθαναν στην Κένυα, ενώ τον Μάρτιο πέθανε ο τελευταίος λευκός ρινόκερος.

Πηγή: 

BBC

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Εξαφανίζονται οι λευκοί ρινόκεροι, μετά το θάνατο ενός εκ των έξι τελευταίων του είδους

Δημιουργήθηκαν τα πρώτα υβριδικά έμβρυα του βόρειου λευκού ρινόκερου

Πέθανε ο τελευταίος αρσενικός λευκός ρινόκερος του Βορρά

SHARE:

24Media Network