Κέρι: 'Ανάρμοστη' τυχόν αναφορά για πιθανή μεταφορά της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ

Κέρι: 'Ανάρμοστη' τυχόν αναφορά για πιθανή μεταφορά της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ

Στην ανακοίνωση της διεθνής διάσκεψης του Παρισιού, οι 70 χώρες χώρες σημειώνουν ότι δεν θα αναγνωρίσουν μονομερείς ενέργειες στις οποίες τυχόν προβούν οι Ισραηλινοί ή οι Παλαιστίνιοι

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι δήλωσε ότι θα ήταν ανάρμοστο να περιληφθεί σε ανακοίνωση της διεθνούς διάσκεψης του Παρισιού στόχος της οποίας είναι η ειρήνευση μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, μια αναφορά στα σχέδια της μέλλουσας κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ να μεταφέρει την αμερικανική πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ.

"Αυτό συζητείται δημόσια στη χώρα μου και δεν έχει θέση στα διεθνή συνέδρια προς το παρόν. Είναι ανάρμοστο", δήλωσε ο Κέρι στους δημοσιογράφους μετά τη διάσκεψη.

Στην ανακοίνωση της διάσκεψης, οι 70 και πλέον χώρες που μετείχαν σε αυτήν επαναλαμβάνουν ότι μόνο μια λύση δύο κρατών μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων μπορεί να τερματίσει τη σύγκρουση, ενώ προειδοποιούν ότι δεν θα αναγνωρίσουν μονομερείς ενέργειες στις οποίες τυχόν προβεί η μια ή η άλλη πλευρά, οι οποίες θα μπορούσαν να προδικάσουν το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων.

Ο Κέρι δήλωσε επίσης ότι ελπίζει η νέα αμερικανική κυβέρνηση να συμφωνήσει να συμμετάσχει στις συνομιλίες που θα πραγματοποιηθούν αργότερα αυτόν τον μήνα στο Καζακστάν με τη Ρωσία, το Ιράν και την Τουρκία για τον τερματισμό της συριακής σύγκρουσης.

SHARE:

24Media Network