Κηδεία Φιλίππου: Lipreader αποκάλυψε τι είπε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ στον πρίγκιπα Χάρι

Κηδεία Φιλίππου: Lipreader αποκάλυψε τι είπε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ στον πρίγκιπα Χάρι
Οι πρίγκιπες Γουίλιαμ και Χάρι στην κηδεία του παππού τους, πρίγκιπα Φίλιπου AP

Βρετανικό μέσο ανέθεσε σε ειδικό lipreader να 'διαβάσει' τα χείλη των πρίγκιπα ουίλιαμ και πρίγκιπα Χάρι, κατά το ύστατο 'χαίρε' στον πρίγκιπα Κάρολο. Τι είπαν τα αποξενωμένα -μετά τη συνέντευξη του Χάρι και της Μέγκαν- αδέλφια;

Tην Τετάρτη 21/4 η Βασίλισσα Ελισάβετ θα συμπληρώσει τα 95 χρόνια ζωής. Θα είναι τα πρώτα, μετά 73 χρόνια γάμου, χωρίς τον άνδρα που επέλεξε να έχει δίπλα της, τον πρίγκιπα Φίλιππο. Και προφανώς, δεν θα γιορτάσει τα γενέθλια της, ως συνήθως, καθώς είναι σε περίοδο πένθους. Αυτό έγινε τίτλος σε media όλου του κόσμου, με την Telegraph να ενημερώνει πως “πιθανότατα θα δειπνήσει με τους πιο κοντινούς συγγενείς”.

Η Μονάρχης είναι υπό στενή παρακολούθηση όλων των δημοσιογράφων, που μεταδίδουν κάθε κίνηση της. Το αυτό ισχύει και για όλα τα άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας, με ένα μέσο να επιστρατεύει έναν lipreader (ειδικός επί του διαβάσματος των χειλιών) για να αποκαλυφθεί τι είπε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, στον αδελφό του Χάρι στο αντάμωμα που είχαν στην κηδεία του Φίλιππου.

Ήταν η πρώτη επίσκεψη του πρίγκιπα Χάρι στην οικογένεια του, μετά τη συνέντευξη που έδωσε μαζί με τη σύζυγο του, Μέγκαν Μαρκλ (δεν τον ακολούθησε στη Μεγάλη Βρετανία), στην Όπρα Ουίνφρι που είχε προκαλέσει σάλο.

Η Daily Express ανέθεσε στον εξπέρ να παρακολουθεί τα χείλη όσων ήταν στην κηδεία, εφόσον έβγαζαν τις μάσκες που φορούσαν. Αποκαλύφθηκε πως αμφότεροι είχαν περάσει ώρες, πίσω από κλειστές πόρτες, με τον πατέρα τους, πρίγκιπα Κάρολο. Μπροστά στις κάμερες, ο Ουίλιαμ είπε στον Χάρι “ήταν ωραία. Δεν ήταν;”, ως προς το πώς τελέστηκε το ύστατο χαίρε, με τον Χάρι να απαντά “ήταν όπως το ήθελε εκείνος”. Αργότερα, ο μεγάλος αδελφός είπε στον μικρότερο “ήταν μια εξαιρετική τελετή, ah, η μουσική”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα