Κιμ Γιονγκ Ουν, Μπολσονάρου και Ομπάμα εύχονται καλή ανάρρωση στον Τραμπ

Κιμ Γιονγκ Ουν, Μπολσονάρου και Ομπάμα εύχονται καλή ανάρρωση στον Τραμπ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ AP

Κιμ Γιονγκ Ουν, Ζαΐχ Μπολσονάρου και Μπαράκ Ομπάμα στέλνουν τις ευχές τους για "ταχεία ανάρρωση" στον πρόεδρο των ΗΠΑ και την Μελάνια Τραμπ που προσβλήθηκαν από κορονοϊό.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν ευχήθηκε σε μήνυμά του στον Ντόναλντ Τραμπ, ο Αμερικανός πρόεδρος να αναρρώσει «το ταχύτερο δυνατόν» μετά τη μόλυνσή του από τον κορονοϊό.

Ο Κιμ απηύθυνε «θερμούς χαιρετισμούς» στον Τραμπ και τη σύζυγό του, σύμφωνα με το επίσημο βορειοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων KCNA, τονίζοντας ότι «ελπίζει ειλικρινά» ότι και οι δυο τους θα «αναρρώσουν το συντομότερο δυνατόν».

Αν και ο Τραμπ αντάλλασσε με τον Κιμ βαριές προσβολές και ύβρεις για καιρό, οι δύο άνδρες φέρονται να διατηρούν φιλική σχέση σε προσωπικό επίπεδο μετά τη σύνοδο κορυφής του Ιουνίου του 2018, κάτι άνευ προηγουμένου σε διμερές επίπεδο ανάμεσα σε εν ενεργεία πρόεδρο των ΗΠΑ και ηγέτη της Βόρειας Κορέας. Ο Ρεπουμπλικάνος είχε δηλώσει σε μία περίπτωση, μισοαστεία-μισοσοβαρά, ότι οι δυο τους «αγαπήθηκαν» αφού αντάλλαξαν επιστολές.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, παρότι οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και την Πιονγκγιάνγκ με σκοπό η Βόρεια Κορέα να εγκαταλείψει τα πυρηνικά της όπλα με αντάλλαγμα την άρση των διεθνών κυρώσεων έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο εδώ και καιρό, μετά τη δεύτερη σύνοδο Κιμ-Τραμπ στο Ανόι το 2019, οι δύο ηγέτες συνεχίζουν να ανταλλάσσουν σποραδικά μηνύματα. Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο διαβεβαίωσε εξάλλου τον Σεπτέμβριο ότι εξακολουθούν να γίνονται διμερείς συνομιλίες.

Το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap σημείωσε ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Κιμ απευθύνει τέτοιο μήνυμα σε ηγέτη ξένης χώρας ο οποίος διαγνώστηκε πως έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό.

Ο Ζαΐχ Μπολσονάρου εύχεται «ταχεία ανάρρωση»

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου ευχήθηκε στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ «ταχεία ανάρρωση» με μήνυμά του μέσω Facebook το βράδυ της Παρασκευής.

«Εύχομαι ταχεία ανάρρωση στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και στην πρώτη κυρία Μελάνια», έγραψε. «Με πίστη στον Θεό, θα αναρρώσουν σύντομα και το έργο της διακυβέρνησης της χώρας και η εκστρατεία για την επανεκλογή του δεν θα επηρεαστούν», συμπλήρωσε.

Ο Μπαράκ Ομπάμα απευθύνει τις «καλύτερες ευχές» του

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα απηύθυνε χθες Παρασκευή τις «καλύτερες ευχές του» για ταχεία ανάρρωση στον διάδοχό του Ντόναλντ Τραμπ, παρότι όπως υπογράμμισε κορυφώνεται η «μεγάλη πολιτική μάχη» ανάμεσα στους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικάνους ενόψει των προεδρικών και βουλευτικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου.

«Παρότι βρισκόμαστε εν μέσω μιας μεγάλης πολιτικής μάχης, την οποία παίρνουμε πολύ σοβαρά, θέλουμε επίσης να απευθύνουμε τις καλύτερες ευχές μας στον πρόεδρο των ΗΠΑ και την πρώτη κυρία», είπε ο Ομπάμα, που μίλησε επίσης εξ ονόματος της συζύγου του Μισέλ.

«Η Μισέλ κι εγώ ελπίζουμε ότι, όπως και οι άλλοι άνθρωποι που έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό απ’ άκρου σ’ άκρο της χώρας, θα λάβουν τις ιατρικές φροντίδες που χρειάζονται και θα μπουν στον δρόμο της ταχείας ανάρρωσης», πρόσθεσε ο Ομπάμα κατά τη διάρκεια εκδήλωσης με σκοπό τη συγκέντρωση κεφαλαίων για τον υποψήφιο των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο Τζο Μπάιντεν, που διεξαγόταν μέσω διαδικτύου.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα