Κιμ Γιονγκ Ουν: Βορειοκορεάτης αξιωματούχος δηλώνει “99% σίγουρος” πως έχει πεθάνει

Κιμ Γιονγκ Ουν: Βορειοκορεάτης αξιωματούχος δηλώνει “99% σίγουρος” πως έχει πεθάνει
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν SeongJoon Cho/Pool Photo via AP

Ο Βορειοκορεάτης αξιωματούχος, Τζι Σεόνγκ Χο εμφανίστηκε βέβαιος ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει πεθάνει. "Θα υπάρξουν ανακοινώσεις το Σαββατοκύριακο" δήλωσε.

Νέες διαστάσεις στη φημολογία για τον θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ουν φέρνει η δήλωση ενός Βορειοκορεάτη αξιωματούχου που τον θέλει κατά 99% νεκρό.

Πρόκειται για τον Τζι Σεόνγκ Χο, έναν αποστάτη της Βόρειας Κορέας και νυν εκλεγμένο νομοθέτη της Νότιας Κορέας, ο οποίος μάλιστα κέρδισε και θέση αντιπροσώπευσης μικρού κόμματος μετά τις εκλογές της 15ης Απριλίου. Ο ίδιος, μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Yonhap υποστήριξε ότι κατά πάσα πιθανότητα ο ηγέτης της Β. Κορέας είναι νεκρός, προαναγγέλλοντας μάλιστα και ανακοινώσεις το ερχόμενο Σαββατοκύριαο.

 Συγκεκριμένα, είπε: “Αναρωτιόμουν πόσο καιρό θα μπορούσε να αντέξει μετά από καρδιαγγειακή χειρουργική επέμβαση. Έχω ενημερωθεί ότι ο Κιμ πέθανε το περασμένο Σαββατοκύριακο.  Δεν είναι 100% σίγουρο, αλλά μπορώ να πω ότι η πιθανότητα είναι 99%. Η Βόρεια Κορέα αντιμετωπίζει ένα περίπλοκο ζήτημα διαδοχής“. 

Ο Τζι Σεόνγκ Χο AP Photo/Frank Franklin II

Ο πολιτικός της Ν. Κορέας δεν αποκάλυψε την πηγή του, ωστόσο είπε ότι θα υπάρξουν ανακοινώσεις μέσα στο επόμενο διήμερο, προσθέτοντας παράλληλα ότι η αδερφή του Κιμ Γιονγκ Ουν είναι η επικρατέστερη διάδοχός του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα