Κίνα: Επίθεση στις ΗΠΑ για τις κυρώσεις - "Ελεεινές οι προθέσεις"

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν @ 2021 SUSAN WALSH / AP IMAGES

Εκπρόσωποι του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών στο Χονγκ Κονγκ καταδίκασαν τις κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ σε Κινέζους αξιωματούχους.

Το παράρτημα του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών στο Χονγκ Κονγκ είπε ότι οι νέες αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος Κινέζων αξιωματούχων και η επικαιροποιημένη προειδοποίηση για τις επιχειρήσεις στη μητρόπολη είναι «εξαιρετικά αγενείς» και «εξαιρετικά παράλογες» ενέργειες εκφοβισμού με «ελεεινές προθέσεις».

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι ΗΠΑ επέβαλαν χθες κυρώσεις σε επτά Κινέζους αξιωματούχους για τα μέτρα καταστολής από το Πεκίνο του δημοκρατικού κινήματος στο Χονγκ Κονγκ, σε μια ακόμα προσπάθεια της Ουάσινγκτον με στόχο να λογοδοτήσει η Κίνα γι’ αυτό που οι ΗΠΑ χαρακτηρίζουν περιορισμό του κράτους δικαίου στην πρώην βρετανική αποικία.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν εξέδωσε επίσης προειδοποίηση προς τις αμερικανικές επιχειρήσεις αναφορικά με τους κινδύνους στη λειτουργία και τις δραστηριότητές τους στο Χονγκ Κονγκ μετά την επιβολή από την Κίνα του νέου νόμου για την εθνική ασφάλεια στη μητρόπολη πέρυσι.

Εκπρόσωπος του Επιτρόπου του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών στο Χονγκ Kονγκ σε ανακοίνωσή του αργά χθες καταδίκασε τις αμερικανικές ενέργειες, λέγοντας ότι πρόκειται για κατάφωρη ανάμιξη στις εσωτερικές υποθέσεις του Χονγκ Κονγκ και της Κίνας.

«Οι (αμερικανικές) ανησυχίες για το επιχειρηματικό περιβάλλον στο Χονγκ Κονγκ είναι ψεύτικες. Οι προσπάθειες τους να καταστραφεί η ευημερία και η σταθερότητα του Χονγκ Κονγκ, να τεθεί σε κίνδυνο η εθνική ασφάλεια της Κίνας και να παρεμποδιστεί η ανάπτυξη της Κίνας είναι πραγματικές», ανέφερε στην ανακοίνωση. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η εφαρμογή του νόμου για την ασφάλεια έχει ενισχύσει τη θέση του Χονγκ Κονγκ ως διεθνούς χρηματοπιστωτικού και επιχειρηματικού κόμβου και οι αμερικανικές κυρώσεις και πιέσεις δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα «άχρηστο χαρτί» που δεν θα ανακόψει την ανάπτυξη της Κίνας.

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ δήλωσε σήμερα ότι η Ουάσινγκτον έχει κατ’ επανάληψη προσπαθήσει να δυσφημίσει τη νομοθεσία τον τελευταίο χρόνο.

«Η τελευταία προσπάθεια της αμερικανικής κυβέρνησης να εκδώσει τη λεγόμενη ‘προειδοποίηση’….με βάση απόλυτα γελοία και αστήρικτη κινδυνολογία για την κατάσταση στο Χονγκ Κονγκ καταφέρνει μόνο να αποδείξει την υποκρισία της και τη λογική των ‘δύο μέτρων και δύο σταθμών’, ως αποτέλεσμα της ιδεολογικής ηγεμονίας», ανέφερε ο εκπρόσωπος σε ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κίνα, ΗΠΑ, Χονγκ Κονγκ, Τζο Μπάιντεν
SHARE:

24Media Network