Κίνα: Τουλάχιστον 8 νεκροί από κατάρρευση ξενοδοχείου

Κίνα: Τουλάχιστον 8 νεκροί από κατάρρευση ξενοδοχείου
@2021 AΠΕ-ΜΠΕ/ ALEX PLAVEVSKI

Ξενοδοχείο στην Ανατολική Κίνα κατέρρευσε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Ομάδες διάσωσης αναζητούν επιζώντες μέσα στα συντρίμμια.

Τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε στο ανατολικό τμήμα της Κίνας, μετά από κατάρρευση ξενοδοχειακής υποδομής, το απόγευμα της Δευτέρας 12 Ιουλίου.

Οι ομάδες διάσωσης που κλήθηκαν στο σημείο, υπέβαλαν άμεσες προσπάθειες για να αναζητήσουν τυχόν επιζώντες στα ερείπια του ξενοδοχείου.

Το ξενοδοχείο που βρίσκεται στη πόλη Suzhou, κατέρρευσε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες. Οι νεκροί είναι μέχρι στιγμής οκτώ, ενώ ακόμη εννέα άτομα αγνοούνται, σύμφωνα με τις Αρχές.

Η επιχείρηση διάσωσης ξεκίνησε το ίδιο βράδυ, χρησιμοποιώντας σκύλους, γερανούς, σκάλες και κόφτες μετάλλων, όπως δήλωσε η κυβέρνηση σε αναφορά τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, περιγράφουν τη κατάσταση του κτιρίου έπειτα από τη κατάρρευση. Οι διασώστες καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για να ανασύρουν επιζώντες, κάτω από τις δοκούς και τα μπάζα. Η αιτία της καταστροφής βρίσκεται υπό διερεύνηση.

Τουλάχιστον 23 άτομα παγιδεύτηκαν, όταν το ξενοδοχείο άρχισε να καταρρέει, όπως αναφέρει το AP. Μεταξύ αυτών, οι έξι κατάφεραν να διασωθούν, ενώ οκτώ άτομα ανασύρθηκαν νεκρά. Οι υπόλοιποι εννέα αναζητούνται ακόμα.

Οι Αρχές δήλωσαν πως οι 18 από αυτούς που παγιδεύτηκαν, ταυτοποιήθηκαν μέσω των αρχείων check-in που υπάρχουν στο ξενοδοχείο, για να καταγράφουν τους επισκέπτες. Τα στοιχεία των άλλων πέντε ανθρώπων δεν είναι γνωστά.

Η πόλη Suzhou, βρίσκεται κοντά στη Σαγκάη και αποτελεί δημοφιλής τουριστικός προορισμός, γνωστός για τα ιστορικά κανάλια της περιοχής και τους παραδοσιακούς κινέζικους κήπους του. Το ξενοδοχείο Siji Kaiyuan Hotel ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2010, σύμφωνα με την Ctrip, κινεζική εφαρμογή online κρατήσεων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα