Κίνα: Υποχρεωτικό τεστ σε 9 εκατομμύρια πολίτες μετά από 12 κρούσματα κορονοϊού

Διενέργεια τεστ κορονοϊού
Διενέργεια τεστ κορονοϊού AP

Η Κίνα παραμένει σε εγρήγορση στη μάχη με τον κορονοϊό. Τρανό παράδειγμα αποτελεί μία κινεζική πόλη 9 εκατομμυρίων πολιτών που θα πραγματοποιήσει τεστ σε κάθε έναν από αυτούς.

Η πόλη Κινγκντάο, στην ανατολική επαρχία Shandong της Κίνας, έχει παραγγείλει τεστ κορονοϊού που να καλύπτουν τις ανάγκες της πόλης και θα διενεργηθούν σε ολόκληρο τον πληθυσμό των περισσότερων από εννέα εκατομμυρίων ανθρώπων, αφότου καταγράφηκαν μόλις 12 θετικά κρούσματα κορονοϊού.

Οι αρχές δήλωσαν τη Δευτέρα ότι θα πραγματοποιήσουν όλα τα τεστ σε περίοδο πέντε ημερών, στο σύνολο του πληθυσμού της πόλης, καθώς οι μισές από τις νέες μολύνσεις που αναφέρθηκαν την Κυριακή είναι ασυμπτωματικές. Οι περισσότερες περιπτώσεις συνδέθηκαν με το νοσοκομείο της Κινγκντάο, το οποίο αντιμετωπίζει τα κρούσματα COVID-19.

Η υγειονομική αρχή του Κινγκντάο δήλωσε στο Weibo -το αντίστοιχο Facebook του δυτικού κόσμου- ότι μέσα στις επόμενες τρεις ημέρες, έξι εκατομμύρια άνθρωποι θα εξεταστούν στις περιοχές Shinan, Shibei, Licang, Laoshan και Chengyang.

Οι υπόλοιποι θα εξεταστούν τις ερχόμενες δύο ημέρες. Σύμφωνα με τους Global Times, 114.862 άτομα (ιατρικό προσωπικό και ασθενείς που νοσηλεύτηκαν πρόσφατα) έχουν υποβληθεί σε τεστ για τον νέο κορονοϊό, με όλα τα αποτελέσματα να επιστρέφουν αρνητικά. Η Εθνική Επιτροπή Υγείας επιβεβαίωσε 21 νέα περιστατικά Covid-19 στην ηπειρωτική Κίνα για τις 11 Οκτωβρίου, μετά την ανακοίνωση του Κινγκντάο.

Στην επίμαχη πόλη των 12 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, έχει σφραγιστεί το νοσοκομείο που συνδέεται με τις νέες περιπτώσεις καθώς και το τμήμα έκτακτης ανάγκης του κεντρικού νοσοκομείου του. Τα κτίρια στα οποία ζουν τα μολυσμένα άτομα έχουν επίσης τεθεί σε καραντίνα.

Η Κίνα έχει θέσει σχεδόν υπό πλήρη έλεγχο την πανδημία, με τις καθημερινές μολύνσεις από την Covid-19 να πέφτουν δραστικά, αλλά η χώρα παραμένει σε υψηλή επιφυλακή για να ανταποκριθεί σε τυχόν κρούσματα, προκειμένου να αποφευχθούν οι τα επώδυνα lockdown, όπως αυτά που πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα αυτό το έτος, σύμφωνα με τον Independent.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κίνα, Κορονοϊός, Covid-19
SHARE:

24Media Network