Κίνηση καλής θέλησης Τραμπ σε Κιμ: Αναστέλλει τα στρατιωτικά γυμνάσια στη Ν. Κορέα

Κίνηση καλής θέλησης Τραμπ σε Κιμ: Αναστέλλει τα στρατιωτικά γυμνάσια στη Ν. Κορέα
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ με τον βορειοκορεάτη ηγέτη, Κιμ Γιονγκ Ουν AP

Η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε πως αναστέλλει τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με τη Σεούλ. Την ίδια ώρα ο Βορειοκορεάτης ηγέτης επισκέπτεται το Πεκίνο.

Σε κίνηση καλής θέλησης, μετά και την πολυσυζητημένη συνάντηση του αμερικανού πρόεδρου με τον βορειοκορεάτη ηγέτη, προχωρά ο Ντόναλντ Τραμπ προς τον Κιμ Γιονγκ Ουν. 

Αναστέλλονται τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια που προγραμματιζόταν να διεξαχθούν τον Αύγουστο

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ και αυτή της Νότιας Κορέας συμφώνησαν να αναστείλουν τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια που προγραμματιζόταν να διεξαχθούν τον Αύγουστο, υπό την προϋπόθεση ότι η Βόρεια Κορέα θα συνεχίσει να διαπραγματεύεται και να ενεργεί καλή τη πίστη, γνωστοποίησε προ ολίγου η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Χάκαμπι Σάντερς.

Ο βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν επισκέπτεται το Πεκίνο

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν βρίσκεται στην Κίνα για διήμερη επίσκεψη, μετέδωσε σήμερα η κινεζική κρατική τηλεόραση.

Πρόκειται για την τρίτη επίσκεψη του Κιμ στη χώρα που αποτελεί τον κυριότερο σύμμαχο της Βόρειας Κορέας φέτος.

Ο Κιμ θα βρίσκεται στο Πεκίνο σήμερα και αύριο Τετάρτη, σύμφωνα με την κινεζική δημόσια τηλεόραση, που δεν έδωσε καμιά άλλη λεπτομέρεια για την επίσκεψη του βορειοκορεάτη ηγέτη, μία εβδομάδα μετά τη σύνοδο κορυφής της Σιγκαπούρης με τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Με την υπογραφή συμφωνίας για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου ολοκληρώθηκε την περασμένη Τρίτη, η ιστορική πρώτη συνάντηση του Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ με τον βορειοκορεάτη ηγέτη, Κιμ Γιονγκ Ουν.

Η Σύνοδος Κορυφής των δύο χωρών, πραγματοποιήθηκε μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα διαπραγματεύσεων, το οποίο ήρθε μετά από μία περίοδο ιδιαίτερα αυξημένης έντασης μεταξύ τους, ενώ λιγότερο από ένα μήνα πριν, η διεξαγωγή της τίθετο εν αμφιβόλω.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα