Κλοπή: Οι Τούρκοι αρπάζουν την παραγωγή ελαιόλαδου του Αφρίν και την εξάγουν ως τουρκικό προϊόν

Κλοπή: Οι Τούρκοι αρπάζουν την παραγωγή ελαιόλαδου του Αφρίν και την εξάγουν ως τουρκικό προϊόν
sana.sy

Οι μισθοφόροι των Τούρκων στο Αφρίν αρπάζουν την τεράστια παραγωγή ελαιόλαδου της περιοχής και δίνουν τη δυνατότητα σε τουρκικές εξαγωγικές εταιρίες για μεγάλα κέρδη.

Αν αναρωτιέστε για το οικονομικό όφελος που έχει η Τουρκία διατηρώντας υπό την κατοχή της τα τελευταία δύο χρόνια την περιοχή του Αφρίν στη μαρτυρική Συρία η παρακάτω είδηση σας ενδιαφέρει.

Μία σειρά δημοσιευμάτων, ακόμα και από ανεξάρτητα τουρκικά ΜΜΕ, αποκάλυψαν ότι οι μισθοφόροι των Τούρκων στο Αφρίν έβαλαν “χέρι” στην ιδιαίτερα πλούσια παραγωγή ελαιαόλαδου της περιοχής και βοήθησαν τουρκικές εταιτίες να θησαυρίσουν με τις σχετικές εξαγωγές που έκαναν στις ΗΠΑ.

Η παραγωγή που “κατασχέθηκε” (όπως καταγγέλεται, δυνάμεις μισθοφόρων έθεσαν υπό τον έλεγχό τους χιλιάδες δέντρα εκδιώκοντας τους νόμιμους ιδιοκτήτες από τα χωράφια τους) ανήλθε στις 90 χιλιάδες τόνους ελαιόλαδου!

Ακολούθως, το κλεμμένο ελαιόλαδο διοχευτέυτηκε στην Τουρκία και από εκεί, “βαπτισμένο” ως τουρκικό προιόν “ταξίδεψε” για την αγορά των ΗΠΑ, με το αζημίωτο φυσικά.

Για το θέμα έφτασε να κάνει δήλωση και ο εκπρόσωπος του κεμαλικού κόμματος ο οποίος έκανε λόγο για κλοπή ελαιόδεντρων και διαδοχικές τουρκικές εισβολές σε συριακά εδάφη.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα