Κοροναϊός: Ο Bill Gates δίνει 100 εκατ. δολάρια για την αντιμετώπιση του ιού

Κοροναϊός: Ο Bill Gates δίνει 100 εκατ. δολάρια για την αντιμετώπιση του ιού
Ο Bill Gates AP

Από τα 100 εκατομμύρια που δίνει το ίδρυμα του Bill Gates τα 60 θα δοθούν για έρευνα για εμβόλια, φάρμακα και διαγνωστικά μέσα του νέου ιού.

Το Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς δεσμεύτηκε σήμερα να επενδύσει 100 εκατομμύρια δολάρια για την αντιμετώπιση του νέου κοροναϊού, από τον οποίο έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους σχεδόν 500 άνθρωποι.

«Οι πολυεθνικοί οργανισμοί, η κυβερνήσεις, ο ιδιωτικός τομέας και οι φιλανθρωπικές οργανώσεις πρέπει να συνεργαστούν για να επιβραδύνουν την επιδημία, να βοηθήσουν τις χώρες να προστατεύσουν τους πιο ευάλωτους πολίτες τους και να επιταχύνουν την ανάπτυξη εργαλείων για την καταπολέμηση της επιδημίας», τόνισε ο γενικός διευθυντής του Ιδρύματος Γκέιτς, ο Μαρκ Σούζμαν.

Στα τέλη Ιανουαρίου το Ίδρυμα είχε ανακοινώσει ότι θα επενδύσει 10 εκατομμύρια για τον σκοπό αυτό.

Τα 20 εκατ. δολάρια θα δοθούν σε οργανισμούς, όπως στον ΠΟΥ, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ και της Κίνας καθώς και την Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας. Άλλα 20 θα πάνε στις δημόσιες υγειονομικές αρχές χωρών της υποσαχάριας Αφρικής και της νοτιοανατολικής Ασίας ενώ ποσό ύψους έως και 60 εκατομμυρίων δολαρίων θα δοθεί για την έρευνα για τα εμβόλια, τα φάρμακα και τα διαγνωστικά μέσα του νέου ιού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα