Κοροναϊός: Πάνω από 100 κρούσματα στην Ιταλία – Σε καραντίνα 5 περιοχές

Κοροναϊός: Πάνω από 100 κρούσματα στην Ιταλία – Σε καραντίνα 5 περιοχές
Προστασία από τον κοροναϊό στην Ιταλία AP

Αυξάνονται τα κρούσματα του κοροναϊού στην Ιταλία. Απαγόρευση εισόδου-εξόδου στις περιοχές όπου υπάρχουν ασθενείς.Το Ιράν επιβεβαίωσε άλλον έναν νεκρό.

Ξεπερνούν τα 100 πλέον τα κρούσματα του κοροναϊού στην Ιταλία. Μόνο στην περιφέρεια της Λομβαρδίας, όπως ανακοίνωσε πριν λίγο στο Μιλάνο ο περιφερειάρχης Ατίλιο Φοντάνα, οι θετικοί στον ιό είναι 89. Πρόσθεσε ότι σε όλη την Ιταλία τα κρούσματα του κοροναϊού είναι σίγουρα πάνω από εκατό.

Στο μεταξύ, τις ώρες αυτές πραγματοποιούνται εκατοντάδες εξετάσεις σε άτομα που ενδέχεται να ήλθαν σε επαφή με τους ασθενείς και αναμένονται το γρηγορότερο δυνατό τα σχετικά αποτελέσματα.

Τα κρούσματα του κοροναϊού, στην Ιταλία εκτείνονται σε πέντε περιφέρειες της χώρας. Όπως έγινε γνωστό χθες βράδυ, απαγορεύεται η είσοδος και η έξοδος από τα χωριά και κωμοπόλεις στις οποίες σημειώθηκαν τα περισσότερα κρούσματα. Σε όποιον δεν σεβαστεί την απαγόρευση θα μπορούν να επιβληθούν και ποινικές κυρώσεις.

Παράλληλα, προσωρινά, στις περιοχές αυτές σταματούν τα σχολικά μαθήματα και κλείνουν οι διάφορες επαγγελματικές δραστηριότητες. Τα μέτρα αυτά αφορούν τουλάχιστον πενήντα χιλιάδες άτομα.

Η Τεχεράνη επιβεβαίωσε άλλον έναν νεκρό

Το Ιράν ανακοίνωσε σήμερα πως ένας Ιρανός, που είχε μολυνθεί από τον νέο κοροναϊό, υπέκυψε στη χώρα, με αποτέλεσμα να φθάσουν τους επτά οι νεκροί από τη νόσο στην Ισλαμική Δημοκρατία.

«Ένας Ιρανός, που ταξίδεψε από την Τεχεράνη στην Τονεκαμπόν, υπέκυψε στον νέο κοροναϊό», δήλωσε ο Αμπάς Μουσαβί, ο επικεφαλής του Πανεπιστημίου Ιατρικής Επιστήμης στην επαρχία Μαζανταράν, όπως μετέδωσαν ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα