Κοροναϊός: Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα σε Ινδία και Φιλιππίνες

Κοροναϊός: Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα σε Ινδία και Φιλιππίνες
Κόσμος με μάσκες λόγω της εξάπλωσης του κοροναϊού. AP

Εξαπλώνεται και σε άλλες χώρες ο κοροναϊός. Οι αρχές των Φιλιππίνων και της Ινδίας επιβεβαίωσαν τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος στις χώρες τους.

Ο υπουργός Υγείας των Φιλιππίνων ανακοίνωσε σήμερα ότι εντοπίστηκε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του νέου κοροναϊού στη χώρα.

Πρόκειται για μια 38χρονη Κινέζα, η οποία έφτασε στις Φιλιππίνες από την Ουχάν, την κινεζική μητρόπολη που έχει βρεθεί στο επίκεντρο του ξεσπάσματος του νέου κοροναϊού, διευκρίνισε επίσης ο υπουργός Φρανσίσκο Ντούκε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ο Ντούκε πρόσθεσε ότι η γυναίκα αυτή, η οποία εξετάστηκε και βρέθηκε θετική στον νέο ιό, έχει τεθεί σε απομόνωση σε κυβερνητικό νοσοκομείο και δεν έχει παρουσιάσει μέχρι στιγμής συμπτώματα.

Την ίδια ώρα και η κυβέρνηση της Ινδίας επιβεβαίωσε σήμερα ότι διαγνώσθηκε το πρώτο κρούσμα του νέου κοροναϊού στη χώρα, το οποίο εντοπίστηκε στο κρατίδιο Κεράλα στο νότιο τμήμα της χώρας.

Ένας ασθενής εξετάστηκε και βρέθηκε θετικός στον νέο κοροναϊό και τέθηκε σε απομόνωση σε νοσοκομείο, αναφέρει στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η ινδική κυβέρνηση, στην οποία διευκρίνισε επίσης ότι η κατάσταση της υγείας του ασθενούς είναι σταθερή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα