Αγγλία: Έκαψε κατάστημα τηλεφωνίας, επειδή φοβόταν το 5G

Φωτιά Αγγλία (φωτογραφία αρχείου)
Φωτιά Αγγλία (φωτογραφία αρχείου) ASSOCIATED PRESS

Ένας 47χρονος άνδρας στην Αγγλία, οδηγήθηκε στη φυλακή για εμπρηστική επίθεση σε μεγάλο τηλεφωνικό κατάστημα. Πίστευε ότι η τεχνολογία 5G συνδέεται με τον κορονοϊό.

Ο 47χρονος Michael Whitty, φυλακίστηκε επειδή έβαλε φωτιά σε μεγάλο κατάστημα τηλεφωνικής εταιρείας, στη πόλη Λίβερπουλ της Αγγλίας. Ο ίδιος πίστευε σε θεωρίες συνωμοσίας που συνδέουν τον κορονοϊό με την νέα τεχνολογία του 5G.

Σύμφωνα με το BBC, ο 47χρονος άνδρας ο οποίος είχε ομολογήσει ότι ήταν ένοχος για τον εμπρησμό, καταδικάστηκε με ποινή φυλάκισης 3 ετών, μέσω τηλεδιάσκεψης του τοπικού Δικαστηρίου.

Ο ίδιος είναι πατέρας 3 παιδιών και μέχρι πρόσφατα διεύθυνε χώρους στάθμευσης στο αεροδρόμιο John Lennon της πόλης Λίβερπουλ.

Το κόστος που προκάλεσε στο κατάστημα υπολογίζεται ότι είναι 10.000 με 15.000 χιλιάδες λίρες.

Σύμφωνα με αναφορές της αστυνομίας, στον τόπο όπου είχε προηγηθεί η φωτιά, βρέθηκαν 2 καμμένα γάντια και ένας πυροσβεστήρας, που αργότερα ταυτοποιήθηκαν μέσω εξέτασης DNA ότι ανήκαν στον ίδιο.

Να σημειωθεί ότι, στο ιστορικό του κινητού του, υπήρχαν πολλές αναζητήσεις σχετικά με τις θεωρίες συσχετισμού της τεχνολογίας 5G με τον κορονοϊό, στις οποίες πίστευε και ο ίδιος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μεγάλη Βρετανία, Φωτιά
SHARE: