Κορονοϊός: Άλλα 2.500 κρούσματα σε ένα 24ωρο στην Ιταλία

Κορονοϊός: Άλλα 2.500 κρούσματα σε ένα 24ωρο στην Ιταλία
Γκράφιτι για τον κορονοϊό στην Ιταλία AP

Συνεχίζεται η αύξηση των κρουσμάτων στην Ιταλία, με τον Τζουζέπε Κόντε να σκέφτεται την υποχρεωτική χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους.

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν στην Ιταλία 2.499 κρούσματα κορονοϊού, ενώ 23 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Παράλληλα, πάνω από 120.000 διαγνωστικά τεστ πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή.

Το Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας της χώρας αναφέρει ότι τα κρούσματα παρουσιάζουν αύξηση για ένατη συνεχή εβδομάδα, με επιδείνωση του φαινομένου από τα μέσα Σεπτεμβρίου.Το τελευταίο εικοσιτετράωρο τα περισσότερα περιστατικά διαγνώσθηκαν στην περιφέρεια της Νάπολης, Καμπανία (392), στη Λομβαρδία (307) και στην περιφέρεια Λάτιο, με πρωτεύουσα τη Ρώμη (264).

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, συνολικά, 50.561 ασθενείς είναι σε κατ΄οίκον περιορισμό, 3.142 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομεία και 294 βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η κυβέρνηση της Ρώμης εξετάζει την δυνατότητα να επιβληθεί η χρήση προστατευτικής μάσκας σε ανοικτούς χώρους, σε όλες τις περιοχές της Ιταλίας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υφυπουργός Υγείας Πιερπάολο Σιλέρι δήλωσε ότι «στο τέλος, το μέτρο αυτό -έστω και σε διαφορετικές χρονικές στιγμές- μπορεί πράγματι να υιοθετηθεί από όλες τις ιταλικές περιφέρειες».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα