Κορονοϊός: Αποστολή ειδικών και υλικού από την Κίνα στην Ιταλία

Υποδομές για τον κορονοϊό σε νοσοκομείο της Μπρέσια στη βόρεια Ιταλία
Υποδομές για τον κορονοϊό σε νοσοκομείο της Μπρέσια στη βόρεια Ιταλία AP

Αυστηροί περιορισμοί στις μετακινήσεις σε ισχύ για 60 εκατομμύρια Ιταλούς σε μια προσπάθεια να ανακοπεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Η Κίνα θα στείλει την Πέμπτη, ειδικούς και υλικό στην Ιταλία, ανακοίνωσε το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών την ώρα που η πλέον πληγείσα ευρωπαϊκή χώρα από τον κορονοϊό βλέπει τον αριθμό των κρουσμάτων να αυξάνεται δραστικά.

Εξήντα εκατομμύρια Ιταλοί υποβάλλονται από την Τρίτη σε αυστηρούς περιορισμούς στις μετακινήσεις τους στην προσπάθεια να αποτραπεί η εξάπλωση του ιού, που προκάλεσε τουλάχιστον 827 θανάτους και μόλυνε περισσότερους από 12.000 ανθρώπους στη χώρα.

ADVERTISING

Η Κίνα, απ΄όπου ξεκίνησε η πανδημία στα τέλη του 2019, και όπου ο αριθμός των κρουσμάτων σημειώνει σημαντική πτώση στο έδαφός της, άρχισε να στέλνει ειδικούς και υλικό σε πολλές χώρες.

Μετά το Ιράκ και το Ιράν, «μια ομάδα εννέα ανθρώπων με υλικό για μονάδες εντατικής φροντίδας, προϊόντα ιατρικής προστασίας και άλλα προϊόντα θα αναχωρήσει σήμερα από τη Σαγκάη για τη Ρώμη», δήλωσε στους δημοσιογράφους εκπρόσωπος της κινεζικής διπλωματίας, ο Γκενγκ Σουάνγκ.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Στη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξης την Τρίτη, ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Ουάνγκ Γι, διαβεβαίωσε τον Ιταλό ομόλογό του Λουίτζι Ντι Μάιο για την υποστήριξη του Πεκίνου στη μάχη κατά του κορονοϊού, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

«Ο κινεζικός λαός δεν θα ξεχάσει ποτέ την πολύτιμη υποστήριξη που πρόσφερε η Ιταλία όταν η Κίνα περνούσε τις πιο δύσκολες ώρες στη μάχη κατά του ιού», δήλωσε ο Ουάνγκ, σύμφωνα με το Νέα Κίνα.

Στο απόγειο της επιδημίας στην Κίνα, η Ιταλία ήταν ωστόσο η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που διέκοψε τις αεροπορικές συνδέσεις με τον ασιατικό γίγαντα.

Συνολικά, ο κορονοϊός έχει προκαλέσει τουλάχιστον 3.169 θανάτους στην Κίνα, τη χώρα που είναι μακράν η πλέον πληγείσα χώρα στον κόσμο με τουλάχιστον 80.793 ανθρώπους να έχουν μολυνθεί, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Covid-19, Ιταλία, Κίνα

24Media Network