Κορονοϊός: Χαλαρώνει τα μέτρα η Σιγκαπούρη – Κανένας νέος θάνατος στην Ταϊλάνδη

Κορονοϊός: Χαλαρώνει τα μέτρα η Σιγκαπούρη – Κανένας νέος θάνατος στην Ταϊλάνδη
Εξετάσεις ταξιδιωτών στο αεροδρόμιο της Σιγκαπούρης AP Photo/Danial Hakim

Έτοιμη για χαλάρωση των μέτρων η Σιγκαπούρη, που μέχρι τα μέσα Μαϊού θα επιτρέψει και το άνοιγμα μικρών επιχειρήσεων. Έξι νέα κρούσματα αλλά κανένας νέος θάνατος στην Ταϊλάνδη.

Η Σιγκαπούρη θα ξεκινήσει να χαλαρώνει κάποιους από τους περιορισμούς που έχει επιβάλει για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού τις προσεχείς εβδομάδες, ανακοίνωσαν το Σάββατο οι αρχές της πόλης-κράτους.

Από τη 12η Μαΐου θα επιτραπεί ξανά η λειτουργία μικρών οικογενειακών επιχειρήσεων, καθαριστηρίων και κουρείων. Από τη 19η Μαΐου θα επιστρέψουν στα σχολεία ορισμένοι μαθητές, με περιορισμό του αριθμού των μαθητών ανά τάξη.

Επίσης θα επιτραπεί να επαναλειτουργήσουν σταδιακά κάποιοι εργασιακοί χώροι, λαμβάνοντας υπόψη τη σημασία τους για την οικονομία και τις εφοδιαστικές αλυσίδες καθώς και τη δυνατότητά τους να περιορίσουν τον κίνδυνο μετάδοσης.

Η πόλη-κράτος των 5,7 εκατομμυρίων ανθρώπων έχει έναν από τους υψηλότερους αριθμούς κρουσμάτων στην Ασία, κυρίως λόγω περιπτώσεων που έχουν καταγραφεί σε χώρους όπου διαμένουν συνωστισμένοι αλλοδαποί εργαζόμενοι. Η χώρα έχει καταφέρει να ανακόψει την εξάπλωση του ιού στον τοπικό πληθυσμό πέραν αυτών των χώρων.

Την Παρασκευή ανακοίνωσε 932 νέα κρούσματα, με τον συνολικό αριθμό τους να ανέρχεται σε 17.101. Στη χώρα έχουν καταγραφεί 16 θάνατοι που οφείλονταν στον κορονοϊό.

Κανένας νέος θάνατος στην Ταϊλάνδη

Παράλληλα, η Ταϊλάνδη ανακοίνωσε το Σάββατο έξι νέα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό, αλλά κανέναν νέο θάνατο. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα οδεύει να φθάσει τα 3.000, καθώς το Σάββατο ανήλθε σε 2.966.

Ο ημερήσιος αριθμός νέων ασθενών του κορονοϊού παραμένει πάντως μονοψήφιος για έξι συνεχείς ημέρες, γεγονός που έδωσε τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να επιτρέψει την επανέναρξη λειτουργίας κάποιων επιχειρήσεων και το άνοιγμα των δημόσιων πάρκων από την Κυριακή.

Από τότε που η Ταϊλάνδη εντόπισε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού τον Ιανουάριο, συνολικά 54 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους, 2.732 ανάρρωσαν και 180 συνεχίζουν να νοσηλεύονται, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα