Κορονοϊός: Δυσοίωνες προβλέψεις για μισό εκατομμύριο θανάτους στις ΗΠΑ μέχρι τον Φεβρουάριο

Κορονοϊός: Δυσοίωνες προβλέψεις για μισό εκατομμύριο θανάτους στις ΗΠΑ μέχρι τον Φεβρουάριο
Τεστ κορονοϊού στη Νέα Υόρκη AP

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μιας μελέτης μοντέλου μέχρι τον ερχόμενο Φεβρουάριο ο νεκροί στις ΗΠΑ ενδέχεται να φτάσουν το μισό εκατομμύριο, εκ των οποίων οι 130.000 θα μπορούσαν να σωθούν εάν όλοι έκαναν χρήση μάσκας.

Περισσότεροι από μισό εκατομμύριο άνθρωποι στις ΗΠΑ θα μπορούσαν να πεθάνουν από τη νόσο Covid-19 έως τα τέλη Φεβρουαρίου 2021, όμως οι ζωές περίπου 130.000 εξ αυτών θα μπορούσαν να σωθούν, εάν όλοι φορούσαν μάσκες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μιας μελέτης μοντέλου.

Οι εκτιμήσεις, από τη μελέτη ερευνητών του Ινστιτούτου Μέτρησης και Αξιολόγησης της Υγείας του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον, δείχνουν ότι με ελάχιστες αποτελεσματικές επιλογές θεραπείας της Covid-19 και χωρίς προς το παρόν εμβόλια, οι ΗΠΑ βρίσκονται αντιμέτωπες με μια «συνεχή πρόκληση δημόσιας υγείας λόγω της Covid-19 τον χειμώνα».

Μεγάλες, πολυπληθείς πολιτείες όπως η Καλιφόρνια, το Τέξας και η Φλόριντα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, θα αντιμετωπίσουν ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα ασθενών, θανάτων και απαίτησης νοσοκομειακών πόρων, καταδεικνύει η μελέτη.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα