Κορονοϊός: Δωρεά στο NHS ο αναπνευστήρας του Στίβεν Χόκινγκ

Κορονοϊός: Δωρεά στο NHS ο αναπνευστήρας του Στίβεν Χόκινγκ
Ο σπουδαίος Βρετανός επιστήμονας Στίβέν Χόκινγκ που έφυγε από τη ζωή το 2018 AP Photo/Dave Wearver

Σε μία σπουδαία χειρονομία προχώρησε η οικογένεια του Στίβεν Χόκινγκ, καθώς δώρισε τον αναπνευστήρα του σε νοσοκομείο του Κέμπριτζ για να συμβάλλει στη μάχη κατά του κορονοϊού.

Την ώρα που η ανθρωπότητα δίνει μία μεγάλη μάχη απέναντι σε έναν πολύ επικίνδυνο και αόρατο εχθρό που απειλεί την παγκόσμια υγεία, κάθε βοήθεια, μικρή ή μεγάλη, είναι αναγκαία και ζωτικής σημασίας.

Στο πλαίσιο αυτό, η οικογένεια του Στίβεν Χόκινγκ, του σπουδαίου Βρετανού θεωρητικού φυσικού και κοσμολόγου που έφυγε από τη ζωή τον Μάρτιο του 2018 από αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση, προχώρησε σε μία αξιέπαινη κίνηση.

Αυτή ήταν να χαρίσει τον αναπνευστήρα οξυγόνου που είχε ο Χόκινγκ όταν ήταν στη ζωή στο νοσοκομείο ‘ Royal Papworth” του Κέμπριτζ, ως ένα δώρο στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας που δοκιμάζεται απέναντι στην πανδημία του νέου κορονοϊού.

“Αφότου πέθανε, επιστρέψαμε όλο τον ιατρικό εξοπλισμό που χρησιμοποιούσε και άνηκε στο NHS αλλά υπήρχαν και μερικά αντικείμενα που είχε αγοράσει ο ίδιος.

Τώρα τα μεταβιβάζουμε στο NHS με την ελπίδα ότι θα βοηθήσουν την κατάσταση”, δήλωσε στο πρακτορείο “Association Press” η κόρη του, Λούσι Χόκινγκ.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, αυτή τη στιγμή το Εθνικό Σύστημα Υγείας στην Βρετανία διαθέτει 10.000 αναπνευστήρες οξυγόνου, με τις ανάγκες την τρέχουσα περίοδο -σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Υγείας της χώρας Ματ Χάνσοκ- να είναι για 18.000 αναπνευστήρες.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα