Κορονοϊός: Επιστρέφει η ζωή στη Γουχάν της Κίνας

Κορονοϊός: Επιστρέφει η ζωή στη Γουχάν της Κίνας
Ο Κινέζος Πρόεδρος Xi Jinping κατά την επίσκεψή του στη Γουχάν στις 10 Μαρτίου AP

Δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις σε τομείς - κλειδιά θα ξεκινήσουν σταδιακά να επαναλειτουργούν αφού η Γουχάν θέτει υπό έλεγχο την εξάπλωση του κορονοϊού.

Διάφορες δημόσιες υπηρεσίες και ιδιωτικές εταιρείες θα επαναλειτουργήσουν προοδευτικά στην Γουχάν, την κινεζική μεγαλούπολη που αποτελεί εστία της επιδημίας του κορονοϊού, η οποία ξέσπασε τον Δεκέμβριο και έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 4.000 ανθρώπους σε διεθνές επίπεδο, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές σήμερα.

Υπηρεσίες και εταιρείες που παράγουν αγαθά ή προσφέρουν υπηρεσίες που θεωρείται πως απαιτούνται για την καθημερινή ζωή ή για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη θα επαναλειτουργήσουν άμεσα, ενώ οι υπόλοιπες θα λαμβάνουν άδειες επαναλειτουργίας προοδευτικά, ανέφεραν οι αρχές της επαρχίας Χουμπέι, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Γουχάν.

Σύμφωνα με τις αρχές, θα ξεκινήσουν να επαναλειτουργούν τομείς-κλειδιά όπως αυτός των συγκοινωνιών, της παραγωγής εξοπλισμού και αναλωσίμων υγείας, ενέργειας (αέριο, ηλεκτρισμός) και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, αγορές φρούτων, λαχανικών, κράτος). Θα δοθούν επίσης άδειες επαναλειτουργίας σε επιχειρήσεις που επηρεάζουν εθνικές ή διεθνείς αλυσίδες εφοδιασμού.

Άλλες εταιρείες θα αρχίσουν να λαμβάνουν άδειες επανέναρξης της λειτουργίας τους από την 21η Μαρτίου.

Τι πρέπει να ξέρω για τον κορονοϊό

*ΠΩΣ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ. Χρήσιμος οδηγός για να προστατευθείτε από τον κορονοϊό

*ΠΟΣΟ ΔΙΑΡΚΕΙ Η ΕΠΩΑΣΗ. Πότε εμφανίζονται τα συμπτώματα του κορονοϊού.

*ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ. Ποια θα υποδέχονται τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα.

*ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑ. Πού τηλεφωνώ για τον κορονοϊό;

*Η ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ. Δείτε LIVE χάρτη με την εξέλιξη του κορονοϊού.

Οι μεταφορές – με αεροσκάφη, τρένα, αυτοκίνητα, λεωφορεία, πλοία – επίσης θα αποκατασταθούν «προοδευτικά» σε περιοχές που χαρακτηρίζονται «μικρού ως μέσου» επιπέδου κινδύνου μόλυνσης, αλλά εξαιρουμένης της Γουχάν, ανέφεραν οι αρχές της επαρχίας Χουμπέι χωρίς να αποσαφηνίσουν το χρονοδιάγραμμα.

Τα μέτρα αυτά ανακοινώθηκαν μία ημέρα μετά την επίσκεψη του προέδρου Σι Τζινπίνγκ στην Γουχάν, την πρώτη αφότου ξέσπασε η επιδημία. Η μεγαλούπολη, όπου ζουν 11 εκατομμύρια άνθρωποι, τέθηκε υπό αποκλεισμό στα τέλη του Ιανουαρίου.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων συνέχισε να σταθεροποιείται, με αυτά στη Χουμπέι να μειώνονται για έκτη ημέρα. Τα 13 νέα κρούσματα στη Χουμπέι καταγράφηκαν όλα στην Γουχάν.

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Nissan ανακοίνωσε σήμερα ότι σχεδιάζει να ξαναρχίσει την παραγωγή της σε δύο εργοστάσια στην Κίνα, το ένα εκ των οποίων βρίσκεται στη Χουμπέι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα