Κορονοϊός – Φιλιππίνες: Μετά τα χρηματιστήρια κλείνει και το CNN

Κορονοϊός – Φιλιππίνες: Μετά τα χρηματιστήρια κλείνει και το CNN
Γυναίκα με μάσκα στις Φιλιππίνες AP

Το CNN των Φιλιππίνων αναστέλλει τη μετάδοση των εκπομπών του για τουλάχιστον 24 ώρες, αφού εντοπίστηκε κρούσμα κορονοϊού.

Το παράρτημα του τηλεοπτικού δικτύου CNN στις Φιλιππίνες διέκοψε σήμερα το πρόγραμμά του για τουλάχιστον 24 ώρες, μετά τον εντοπισμό κρούσματος του κορονοϊού στο κτίριο όπου βρίσκεται η έδρα του.

Αντί για την κανονική ροή των εκπομπών του παραρτήματος του αμερικανικού CNN στην ασιατική χώρα, στην οθόνη προβάλλεται απλώς το κόκκινο λογότυπό του.

«Το CNN των Φιλιππίνων θα σταματήσει προσωρινά να εκπέμπει σήμερα, μετά την καταγραφή κρούσματος της [ασθένειας] COVID-19 στο κτίριο όπου βρίσκεται η εταιρεία», στη Μανίλα, αναφέρει κείμενο που αναρτήθηκε στον ιστότοπό του.

Το δίκτυο διευκρίνισε πως η διακοπή του προγράμματος του θα διαρκέσει «τουλάχιστον 24 ώρες», εξηγώντας ότι το κρούσμα καταγράφηκε στα γραφεία άλλης εταιρείας με έδρα το ίδιο ακίνητο. Διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να μεταδίδει ειδήσεις μέσω του ιστοτόπου του καθώς και μέσω των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης.

«Είχαμε προετοιμαστεί για έκτακτη κατάσταση αυτού του είδους. Εδώ και πάνω από δύο εβδομάδες, πολλοί συνάδελφοί μας βρίσκονταν ήδη σε απομόνωση στα σπίτια τους και έστελναν την ύλη τους με τηλεεργασία», εξήγησε το CNN των Φιλιππίνων.

Άλλα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας έχουν ήδη ανακοινώσει πως δεν θα υπάρχει πλέον κοινό στα τοκ σόου, τα ριάλιτι σόου, τα τηλεπαιχνίδια και τις εκπομπές ποικίλης ύλης που μεταδίδουν.

Ο αριθμός των κρουσμάτων του SARS-CoV-2 στις Φιλιππίνες ανέρχεται σε 187. Οι θάνατοι έχουν φθάσει τους 14. Οι περίπου 55 εκατομμύρια κάτοικοι του νησιού Λουζόν, του μεγαλύτερου του αρχιπελάγους, όπου βρίσκεται η πρωτεύουσα Μανίλα, έχουν τεθεί υπό περιορισμό για έναν μήνα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα