Κορονοϊός-Γερμανία: Μεγάλη αύξηση κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις

Κορονοϊός-Γερμανία: Μεγάλη αύξηση κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις
Youtube

Ισχυρή αύξηση κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις στη Γερμανία, καθώς οι καταναλωτές αγόρασαν μεγάλες ποσότητες αγαθών λόγω των μέτρων περιορισμού για τον κορονοϊό.

Η μαζική αγορά των απαραίτητων αγαθών από τα γερμανικά νοικοκυριά ενόψει των αναμενόμενων μέτρων περιορισμού και καραντίνας είχαν ως αποτέλεσμα οι λιανικές πωλήσεις στη Γερμανία να αυξηθούν τον Φεβρουάριο πολύ περισσότερο από το αναμενόμενο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Σε ετήσια βάση, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 6,4% σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση, ξεπερνώντας κατά πολύ τις προβλέψεις των αναλυτών που ανέμεναν αύξηση μόλις 1,5%. Σε μηνιαία βάση, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 1,2%. Η αύξηση στη ζήτηση από τα νοικοκυριά που προετοιμάζονται την επιβολή περιορισμών στις μετακινήσεις και πιθανής καραντίνας έχει ήδη προκαλέσει ελλείψεις στο χαρτί τουαλέτας σε όλη τη χώρα.

Οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν σε όλους τους κλάδους, σύμφωνα με τη γερμανική στατιστική υπηρεσία, αλλά η τάση ήταν ιδιαίτερα ισχυρή στα τρόφιμα, τα ποτά και τον καπνό, καθώς τα έσοδα ήταν κατά 7,8% υψηλότερα σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2019. Τα σούπερ μάρκετ ήταν αυτά που ευνοήθηκαν ιδιαίτερα, με τα έσοδά τους να αυξάνονται κατά 8,3%, συγκριτικά με αύξηση κατά 3,5% για εξειδικευμένα καταστήματα λιανικής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα