Το γράφημα που τα λέει όλα για τον εμβολιασμό και τη μετάλλαξη Όμικρον

Το γράφημα που τα λέει όλα για τον εμβολιασμό και τη μετάλλαξη Όμικρον
Κόσμος με μάσκες στην Αφρική AP Photo/Leo Correa

Με ένα και μόνο γράφημα μπορεί να κατανοήσει κανείς το πόσο πίσω έχει μείνει η φτωχή Αφρική στους εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού.

Μετά την έλευση της μετάλλαξης Ομικρον στην περιπέτεια του πλανήτη με την πανδημία έχουν γραφτεί χιλιάδες λέξεων για το πως αυτή προέκυψε.

Όμως, μία εικόνα αξίζει 1000 λέξεις. Ισως και ένα γράφημα αν θέλουμε να προσαρμόσουμε τη γνωστή φράση στα στάνταρ του 21ου αιώνα.

Παρακάτω θα δείτε ένα έξοχο γράφημα που ετοίμασε για τη διαδικτυακή της έκδοση η ισπανική εφημερίδα El Pais. Σ’ αυτό παρουσιάζεται η πρόοδος του εμβολιασμού παγκοσμίως.

Με αχνό μπλε, γαλάζιο, εικονίζονται οι χώρες με πολύ χαμηλή κάλυψη. Παρατηρούμε ότι μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται όλες οι χώρες της Αφρικής!

El Pais


Ίσως τώρα οι απορίες για τη μετάλλαξη που στην αρχή ονομάστηκε μετάλλαξη της Μποτσουάνα να λύνονται…

Στην Μπουτσούανα, ειρήσθω εν παρόδω, το ποσοστό της εμβολιαστικής κάλυψης είναι υψηλό για τα δεδομένα της Αφρικής, αγγίζει το 20%.

Σε άλλες χώρες, όπως το Μπουρούντι, η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και το Τσαντ ουσιαστικά δεν έχουν γίνει εμβολιασμοί. Το σχετικό ποσοστό δεν έχει ξεπεράσει καν το 1%!

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα