Κορονοϊός: Η Γαλλία εξετάζει νέο κλείσιμο συνόρων με την Ισπανία

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ AP

Το μέτρο εξετάζεται της με αφορμή την αναζωπύρωση της πανδημίας στην Καταλονία. Τα σύνορα μεταξύ των 2 χωρών παρέμειναν κλειστά για 3 μήνες κι άνοιξαν ξανά στις 21 Ιουνίου.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν Καστέξ δεν απέκλεισε την πιθανότητα να κλείσουν και πάλι τα σύνορα της χώρας του με την Ισπανία, όταν ρωτήθηκε σχετικά, με αφορμή την αναζωπύρωση της πανδημίας της Covid-19 στην Καταλονία.

«Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση, ιδίως εδώ, επειδή είναι ένα θέμα που πρέπει να συζητήσουμε και με τις ισπανικές αρχές», είπε ο Καστέξ κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην πόλη Πραντ, στα Ανατολικά Πυρηναία, που συνορεύουν με την Ισπανία.

Τα σύνορα μεταξύ Γαλλίας και Ισπανίας παρέμειναν κλειστά για τρεις μήνες και άνοιξαν ξανά στις 21 Ιουνίου, προκειμένου να ανακοπεί η εξάπλωση της πανδημίας. Η Ισπανία είναι μια από τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο, με 28.400 νεκρούς.

Η Καταλονία και η Αραγονία είναι οι δύο περιοχές που ανησυχούν περισσότερο τις ισπανικές αρχές, όμως οι εστίες του νέου κορονοϊού είναι πάνω από 150 σε όλη τη χώρα.

Πηγή: 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γαλλία, Ισπανία, Κορονοϊός, Καταλονία
SHARE:

24Media Network