Κορονοϊός: Η Γαλλία, η έκτη χώρα παγκοσμίως με πάνω από 30.000 νεκρούς

Κορονοϊός: Η Γαλλία, η έκτη χώρα παγκοσμίως με πάνω από 30.000 νεκρούς
Κινηματογράφος στο Παρίσι σε καιρό κορονοϊού AP

Νέα τάση ανόδου της κυκλοφορίας του κορονοϊού στη Γαλλία. Σε επαγρύπνηση καλούν οι αρχές μπροστά στον κίνδυνο δεύτερου κύματος επιδημίας.

Η Γαλλία έγινε την Παρασκευή (10/07) η έκτη χώρα παγκοσμίως που ξεπέρασε επισήμως τους 30.000 θανάτους εξαιτίας του κορονοϊού.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως 25 άνθρωποι υπέκυψαν το προηγούμενο 24ωρο σε νοσοκομεία μετά από επιπλοκές της νόσου. Από το ξέσπασμα της πανδημίας στη χώρα, στις αρχές Μαρτίου, έχουν καταγραφεί συνολικά 30.004 θάνατοι.

Ο νέος απολογισμός είναι μεγαλύτερος από τον μέσο όρο των 15 θανάτων ημερησίως που καταγράφεται τις τελευταίες επτά μέρες. Τον Ιούνιο κατά μέσο 34 άνθρωποι πέθαιναν ημερησίως στη χώρα, τον Μάιο 143 και τον Απρίλιο 695.

Ο αριθμός των νοσηλευομένων με Covid-19 μειώθηκε κατά 115, φτάνοντας τους 7.062, συνεχίζοντας την πτωτική τάση εβδομάδων. Ο αριθμός των ασθενών σε μονάδες εντατικής θεραπείας μειώθηκε επίσης κατά 16 , φτάνοντας τους 496. Για πρώτη φορά μετά τα μέσα Μαρτίου ο αριθμός των νοσηλευομένων σε μεθ έπεσε κάτω από 500 .

Τα τελευταία στοιχεία έρχονται σε μια στιγμή που η υπηρεσία δημόσιας υγείας της χώρας αναφέρει μια «νέα τάση ανόδου της κυκλοφορίας του ιού SARS-CoV-2» στην ηπειρωτική Γαλλία και οι αρχές κάλεσαν σήμερα σε «επαγρύπνηση» μπροστά σε ένα κίνδυνο για ένα δεύτερο κύμα της επιδημίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα