Κορονοϊός: Η Πορτογαλία παρέλαβε τις ενισχύσεις που έστειλε η Γερμανία

Κορονοϊός: Η Πορτογαλία παρέλαβε τις ενισχύσεις που έστειλε η Γερμανία
Στιγμιότυπο έξω από νοσοκομείο στην Πορτογαλία AP

Εφτασε την Τετάρτη στην Πορτογαλία η υγειονομική βοήθεια-σε πρόσωπα και υλικό-που απέστειλε η Γερμανία.

Όμάδα 26 υγειονομικών και ιατρικός εξοπλισμός, που εστάλησαν από τη Γερμανία, έφθασαν την Τετάρτη στην Πορτογαλία, τα νοσοκομεία της οποίας έχουν κατακλυστεί μετά την «έκρηξη» του αριθμού των κρουσμάτων κορονοϊού, μεταδίδει το γαλλικό πρακτορείο.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το στρατιωτικό αεροσκάφος που μετέφερε 8 γιατρούς και έμπειρο νοσηλευτικό προσωπικό, όπως και, μεταξύ άλλων, 50 αναπνευστήρες και 150 ιατρικές κλίνες, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Λισαβόνας το απόγευμα, τοπική ώρα.

Η γερμανική ομάδα θα εργαστεί σε ιδιωτικό νοσοκομείο της πρωτεύουσας της Πορτογαλίας, ενώ έχει ήδη διαθέσει εκεί 106 κρεβάτια, εκ των οποίων 25 στη μονάδα εντατικής θεραπείας, για τη νοσηλεία ασθενών με τη νόσο covid-19, ανακοίνωσε ο όμιλος Luz Saude σε ένα δελτίο τύπου.

Η άφιξη των γερμανικών ενισχύσεων θα επιτρέψει να λειτουργήσουμε «μια μονάδα που υπήρχε, όμως δεν μπορούσαμε να ανοίξουμε λόγω έλλειψης ανθρωπίνων πόρων», εξήγησε η υπουργός Υγείας της Πορτογαλίας Μάρτα Τεμίντο, που πήγε να υποδεχθεί τους Γερμανούς υγειονομικούς στο αεροδρόμιο.

«Η πανδημία στην Πορτογαλία έχει γίνει ιδιαίτερα προβληματική τις τελευταίες εβδομάδες. (…) Τα νοσοκομεία έχουν κατακλυστεί. Για αυτός ακριβώς μας χρειάζονται εκεί κάτω», δήλωσε, προτού φύγει από τη Γερμανία ο επιθεωρητής των ιατρικών υπηρεσιών του Bundeswehr, του γερμανικού στρατού, ο στρατηγός Ούρλιχ Μπάουμγκαρτνερ.

Η Γερμανία είχε προσφέρει τη βοήθειά της στην Ιταλία, τη Γαλλία και την Τσεχία κατά το πρώτο «κύμα» της πανδημίας την άνοιξη, φιλοξενώντας, για παράδειγμα, ασθενείς σε ορισμένα νοσοκομεία στο έδαφός της.

Με 240 θανάτους το τελευταίο 24ωρο, η Πορτογαλία μετρά πλέον 13.257 νεκρούς από τη νόσο Covid-19, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα η γενική διεύθυνση Υγείας της χώρας.

Λίγα παραπάνω από 9000 νέα κρούσματα καταγράφηκαν την Τετάρτη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα